Geri

DEM’in ‘şehit’ hazımsızlığına Kaymakam Bilgin’den ret!

Diyarbakır’ın hafızasını silmek için elinden gelen her kötülüğü yapmaya çalışan DEM, Sezai Karakoç’tan sonra şehit polis Ali Gaffar Okkan’ı da hedef aldı. Okkan’ın adının verildiği tesisi gözüne kestiren ‘Kandil’ zihniyetinin kirli oyununu Kaymakam Ömer Bilgin bozdu.

12:55:08 | 2024-10-04



Haberi Sesli Dinle

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı DEM’in kahraman şehitlerimize yönelik hazımsızlığı ve saldırganlığı devam ediyor.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan Spor Yerleşkesi’nin adını değiştirmek adına karar alan DEM’li belediye,  tesisin adını ‘Barış Spor Kompleksi’ yapmıştı.  

Yerel seçimler sonrasında göreve başlayan DEM’li belediyelerin İstiklal Marşı’mıza ve şanlı Türk bayrağına olan nefretini kusmaları henüz hafızalardan silinmemişken, böyle bir olayın yaşanması AK Parti ve MHP cephesinden de büyük tepki topladı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, Ali Gaffar Okkan'ın şehit edildiği yerde yaptığı DEM’li belediyeler tarafından Sezai Karakoç isminin değiştirilmesini de hatırlatarak, "Mesele sadece Ali Gaffar Okkan değil. Bu kadim şehirdeki tüm değerlere karşı bir saygısızlık söz konusu. Diyarbakır'ın bir başka önemli değeri olan şair Sezai Karakoç'a yapılanlar da unutulmadı. Bu şehrin hafızasını silmeye çalışmak, Diyarbakır'a ihanettir. Bundan derhal vazgeçilmelidir" ifadelerini kullandı.

DEM’in, Okkan’ın ismini değiştirme girişimi Kayapınar Kaymakamı Ömer Bilgin tarafından reddedildi.


ETİKET :   demgaffarokkanşehittesisisimretkaymakamhazımsızlıkdiyarbakırsporkompleksi