DEVRİMCİ BAŞKAN OKTAY YILMAZ LİDER HABER TV'DE
Lider Haber TV ekranlarına yeni bir heyecan kazandıran Neslihan Çelik Alkoçlar'ın hazırlayıp sunduğu Nes'li Yaşam ikinci konuğunu ağırladı. Programın ikinci konuğu, Bursa'nın en büyük ve en kalabalık ilçelerinden olan Yıldırım'ın Belediye Başkanı Oktay Yılmaz oldu. Başkan Yılmaz, gaz sorununun biteceğini ifade ederek müjdeleri Lider Haber Ekranlarından sıraladı
30 BİN TAPU YOLDA
Kentsel dönüşüm projeleri ve doğalgaz sorunlarıyla ilgili müjdeler veren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz,” Yıldırım’ın 3’te 1’inde imar problemi var. Bu yıl içersinde 30 binin üzerinde tapu dağıtacağız. Aynı zamanda doğalgaz sorunu en öncelikli konumuz. Büyüklerimiz de bu konu için devreye girdi. Çözümün eli kulağında” dedi.
Lider Haber TV ekranlarına yeni bir heyecan kazandıran Neslihan Çelik Alkoçlar’ın hazırlayıp sunduğu Nes’li Yaşam’ ikinci konuğunu ağırladı. Bursa’nın en büyük ve en kalabalık ilçelerinden olan Yıldırım’ın Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Alkoçlar’ın misafiri oldu. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, çarpık kentleşme, kentsel dönüşüm ve doğalgaz sorununa kadar birçok önemli noktaya değindi. Yıldırım’da yaşayanların merakla beklediği kentsel dönüşüm sorularını yanıtlayan Yılmaz, “Seçim döneminde dönüşümden önce imar ve kentleşme kelimelerini kullandık. Süreci değerlendirirken Yıldırım yaklaşımı olarak isimlendirdik. Çünkü bu Yıldırım Belediyesi’nin tek başına yapabileceği bir iş değil. Tüm paydaşlarımız bakanlıklarımız, büyükşehir belediyemiz olmak durumdadır. Artık herkes dönüşüm istiyor” dedi.
İMAR KONUSUNDA BİR DEVRİM
Yıldırım yüzölçümü olarak Bursa’nın yüzde 1’i kadar ama nüfus olarak Bursa’nın yüzde 21’ini barındırdığını vurgulayan Yılmaz, “Bu bizim en yoğun ilçe olduğumuzu gösteriyor. Yıldırım’ın 3’te 1’inde imar problemi var. Burada sağlık bir alt yapı oluşturmamız lazım dedik. Sorunlarımızı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile paylaştık. Bürokrat arkadaşlar bölgemizi ziyaret etti. Bir yasa değişikliği ortaya çıktı ve bizlerin talepleri de burada değerlendirildi. Burada yapılan değişikliklere burada yapılan imar uygulamalarımızın bireysel başvurularla iptal olmayacağı bir noktaya geldik. Bu imar konusunda bir devrimdir” şeklinde konuştu.
ZANNETMEYİN Kİ BAŞKA YERDE PROBLEM YOK
Riskli alan ilan edilen 6 mahallenin olduğunun altını çizen Yılmaz, “Yavuzselim, Mevlana, Arabayatağı, Ulus, Hacıvat, Çınarönü ve Şirinevler bölgelerinde imar uygulamaları yapıyoruz. Zannetmeyin ki başka yerlerde bu problem yok. Aynı problem 1997’de Sinan dede yapılan bir plan da var.” ifadelerini kullandı. Yıldırım’da 3 bin 100 hektarlık planlanabilir alan olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 2019-2022 döneminde 184 hektarlık alanda planlama çalışmalarının tamamlandığını söyleyerek, “Tapu yılı ilan ettiğimiz 2022 yılında 651 hektarlık alandaki imar planı ve imar uygulaması çalışmalarını tamamlayarak beş yıllık yönetim dönemimiz içerisinde planlanabilir alanda yüzde 27 oranında tapu yenilemesi yaparak hak sahiplerine imar parseli tapularını teslim etmiş olacağız. Hem bu 6 mahallede hem de az önce bahsettiğim mahallerde bu işleri çözüyoruz. Bu yıl 30 binin üzerinde tapu dağıtacağız” diye konuştu.
EN ÖNCELİKLİ PLAN DOĞALGAZ
Doğalgaz sorunu yaşayan kesimlerle ile ilgi de konuşan Yılmaz, “En öncelikli planımız doğalgaz konusudur. İmar planı olmayan bölgeye doğalgaz gelmiyor. Daha öncelerde böyle yerlere doğalgaz verilme durumu olmuştu. Bursa’daki bu sorunlardan dolayı mecliste kanun çıktı. Biz belediye meclislerimizden burada hukuki süreç başlarsa ve 10 yıl içerisinde yeni planlamalara gidilirse doğalgaz dağıtım firmasının buradaki hatları deplase etmesi durumunda biz bu işin maliyetini belediye olarak üstlenmeyi teklif ettik. Ancak gaz dağıtım firmasıyla bu konuda anlaşmazlıklarımız var. Planlı olsa da doğalgazı ona göre versek. Bunlar 20-30 yıldır olan işler. Keşke bu şehir 40 sene önce planlanmış olsaydı da bu problemleri yaşamasaydık. Çözümü olacak. Bu doğalgaz konusu çözülecek eli kulağında. Bu konu devlet büyüklerimizin de dikkatinde” şeklinde konuştu.
MOLLARAP ARTIK SORUN DEĞİL
Çınarönü Mahallesi’nde gerçekleştirilecek projenin sadece bölge için değil, Yıldırım ve Bursa için önemli kazanımlar sağlayacağını dil getiren Başkan Oktay Yılmaz, “Mollarap Mahallemizde yaşanan heyelandan sonra bölge riskli alan ilan edilerek hemşehrilerimiz evlerinden tahliye edilmişti. Tahliye edilen 140 binadan 127’sinin hak sahipleri ile satın alma yolu ile anlaşma sağlayarak bu binalarının yıkımını gerçekleştirdik. 13 adet bina sahibi ile Çınarönü Rezerv Yapı Alanı’ndaki taşınmazların teklifi ile uzlaşma sağladık. Yıkım sonrası Mollaarap Mahallemizde; içerisinde restoran, seyir terası, piknik alanı, çocuk oyun alanları, dinlenme alanı, çim amfinin yer aldığı Hünkâr Korusu Projesi’ni hayata geçireceğiz. Böylece Hem Çınarönü’nde modern bir şehir oluşturacağız, hem de buradan elde edilen kaynaklar ile ilçemize, şehrimize değer katacak önemli bir yatırımı Yıldırım’a kazandıracağız” dedi.
YENİ TESİSLER GELİYOR
Yeni spor tesislerinin de Yıldırım’a kazandırılacağını müjdeleyen Yılmaz, sporun bağımlılıkların öne geçtiğini belirterek, “Çalışmaların sürdüğü ‘Sıracevizler Pazar Alanı’na ilave edeceğimiz yeni katta da kadın, çocuk ve gençlerimiz için spor salonu hizmetimiz olacak. Akçağlayan, Yiğitler ve Beyazıt Spor Sahasını da yine görev sürecimizde ilçemize kazandırdık. İnşallah yakın zamanda Samanlı, Bağlaraltı ve İsabey Mahallelerimize de birer spor sahası kazandıracağız. Bizler sporu tabana yaymak için çalışmalarımızı ciddiyetle sürdürüyoruz. Öte yandan sporda ülkemizi gururlandıran nesiller yetişsin diye tüm hızla çalışıyoruz. Spor kenti Yıldırım hedefine adım adım hep birlikte ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
1 BUÇUK MİLYON AKTİF YEŞİL ALAN
Yıldırım Belediyesi, vatandaşların boş zamanlarında huzur ve güven içinde dinlenip çocukları ile zaman geçirebileceği park ve yeşil alanların sayısını artırmaya devam ediyor. Yıldırım’ın çehresini değiştirecek çalışmalar kapsamında; iki yıl içinde 18 adet park yapan, Büyükşehir Belediyesi eliyle Vakıfköy Kent Parkı’nı ilçeye kazandıran, Cumalıkız Mesire Alanı’nın ihalesini gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, Balaban Mesire Alanı’nı da muhteşem işlere imza attı. Yıldırım’a değer katacak ve 48 bin metrekarelik bir alanı kapsyan Balaban Mesire Alanı projesinde; piknik alanları, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, kır kahvesi ve kır lokantası yer alacak. Başkan Yılmaz,”1 buçuk milyon metre kare aktif yeşil alanı kentimize kazandıracağız” dedi.
SPOR ŞEHRİ YILDIRIM
“Bizlerin aklına gelecek denirken bina, beton gelmiyor, gençlik geliyor” diyor Yılmaz,
“Tüm vatandaşlarımızın kolaylıkla ulaşabileceği spor tesislerini ilçemize kazandırdık. Bursa'nın en büyük spor kompleksi olan ‘Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’ni ve ‘Ulus Kadın Spor Merkezi’ni vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. ‘Fidyekızık Spor Tesisi’ni 2 milyonluk bir yatırımla hemşehrilerimiz için yeniledik. Vakıf ve Mimar Sinan Mahallemize yerleştirdiğimiz portatif havuzlardan binlerce çocuğumuz faydalandı. ‘Millet Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’ni mahalleli kadınlarımız için spor merkezi yapıyoruz. 2022 yılında da birçok spor tesisini ilçemize kazandırmaya devam ediyoruz. ‘Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisi’mizde renovasyon çalışmalarımız devam ediyor. Orayı da modern bir gençlik ve spor merkezine dönüştürüyoruz” şeklinde konuştu.
ETİKET :