Geri

Dışişleri Bakanlığı: “İsrail’in işlediği her suç, BM’ye indirilen darbedir”

İsrail’in hukuksuz bir şekilde Lübnan’a kara harekatı düzenlemesine yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, “İsrail tarafından işlenen her suç, aynı zamanda BM'ye indirilen bir darbedir” ifadelerine yer verdi.

14:31:26 | 2024-10-01



Haberi Sesli Dinle

İsrail’in Lübnan’a başlattığı kara harekatı Orta Doğu’da suların daha da ısınmasına neden oldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’ın toprak bütünlüğünün hukuksuz bir şekilde ihlal edildiğine vurgu yaparak saldırının sonlandırılması gerektiğini kaydetti.

BM Güvenlik Konseyi’ni uluslararası hukukun gereğini yapmaya davet eden bakanlık, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Söz konusu saldırı, sadece bölge ülkelerinin değil, bölge dışı ülkelerin de güvenlik ve istikrarını hedef almaktadır. Bu tehlikeli işgal girişimi sonucunda yeni bir göç dalgasının ortaya çıkması ve tüm dünyada aşırıcıların zemin kazanması kuvvetle muhtemeldir. Bu gelişmelerin İsrail’e siyasi destek ve silah sağlayan ülkeleri de etkileyeceği unutulmamalıdır. BM Güvenlik Konseyi, Lübnan’ın işgaline yönelik bu saldırıya karşı gereken önlemleri almalıdır. İsrail tarafından işlenen her suç, aynı zamanda uluslararası hukuka ve BM Şartı’na indirilen bir darbedir.”

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Gazze’de sağlanacak kalıcı ateşkesin, tüm insanlığın sorumluluğunda olduğu da hatırlatıldı.


ETİKET :   israildışişleribakanlığılübnanbmdarbesuçkaraharekatı