Geri

Emeklinin 'fark'ları hesabına yattı

4C emeklilerinin bir süresi merakla beklediği zam farklı ödemeleri, bugün itibariyle ülke genelineki emeklilerin hesaplarına yatırıldı.

10:32:02 | 2023-07-28



Haberi Sesli Dinle

Yılın ilk altı ayındaki enflasyon farkı, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından belli oldu. 5 Temmuz’da TÜİK’in haziran ayı enflasyonunu duyurmasının ardından, emekliler ve memurlar da maaş zammına dair araştırmalar yapmaya başladılar. Bu çerçevede, memur maşalarında yüzde 17.55’lik enflasyon farkı ve 8 bin 77 TL seyyanen artış sağlanırken, emekli maaşlarına ise refah payı da dahil olmak üzere yüzde 25 zam yapıldı. Emekli maaşlarının zamlı tutarlarının netlik kazanmasının ardından, zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine tahsis numarasının son rakamına göre maaş ödemesi yapılırken, Emekli Sandığı emeklileri de zam farklarını merakla bekliyorlardı.

Emeklilere Maaş Zammı Farkı Ödeme Tarihi

Emekli Sandığı emeklilerinin merakla beklediği zam farkı ödemeleri ile ilgili açıklama geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, 28 Temmuz tarihi itibariyle Emekli Sandığı emeklilerine zamlı maaşlar iletildi. SGK’nın konuya ilişkin yayınladığı duyuru metninde

‘’Emekli Sandığı (4/1-(c)) kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2 milyon 393 bin 142 kişinin 1 Temmuz 2023 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları Banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek 28 Temmuz 2023 tarihinde ödenecektir.

Buna göre;

-Aylıklarını her ay alanlara; Temmuz ayı olmak üzere 1 aylık tutarında,

-Aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan;

1. Grupta Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde aylık alanlara; Temmuz ayı olmak üzere, 1 aylık tutarında,
2. Grupta Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde aylık alanlara; Temmuz ve Ağustos ayları olmak üzere, 2 aylık tutarında,
3. Grupta Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde aylık alanlara; Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları olmak üzere, 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirilmiştir.
SSK (4/1-(a)) ve BAĞKUR (4/1-(b)) kapsamında gelir ve aylık almakta olanların aylıkları ise zamlı olarak ödeme günleri olan 17-28 Temmuz tarihlerinde ödenmeye başlanmıştır’’ ifadelerine yer verildi.


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaberekonomi