Geri

Emekliye fark ödemesi 7 Ağustos'ta yapılacak

En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya çıkarılması kapsamında farklar 7 Ağustos'ta hesaplara yatırılacak.

10:01:28 | 2024-08-06



Haberi Sesli Dinle

En düşük emekli maaşını 12.500 liraya çıkaran vergi paketi düzenlemesi 2 Ağustos'ta  Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararın yayımlanmasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) en düşük emekli aylığının fark ödemesinin 7 Ağustos'ta hesaplara yatırılacağını duyurdu.

EMEKLİYE Fark Ödemeleri YARIN YAPILACAK

1 Temmuz'dan itibaren geçerli olan bu düzenleme ile emekli maaşında fark ödemeleri 7 Ağustos tarihinde hesaplara yatırılacak. Daha önce 10 bin lira olan en düşük emekli maaşı, yeni düzenlemeyle birlikte 12.500 liraya çıkarılmıştı. Temmuz ayında maaşlarını alan emeklilere 2.500 liralık fark yarın yatırılacak.

SGK'DAN YAPILAN AÇIKLAMA

SGK'dan yapılan açıklamada, "En düşük emekli aylığı tutarının 2024 yılı Temmuz ödeme dönemi itibarıyla 12 bin 500 liraya yükseltilmesi kapsamında fark aylık ödemeleri 7 Ağustos'ta yapılacaktır." ifadelerine yer verilmişti.

EMEKLİLERE ÖZEL İNDİRİM VE AYRICALIKLAR

Öte yandan SGK ve 14 banka emeklilere özel indirim ve ayrıcalıklar sunma konusunda anlaştı. Yapılan işbirliğiyle bankalar, banka/kredi kartı kullanan emeklilere özel indirim, fırsat, promosyon ve kampanya imkanı sağlayacak.

İşbirliği protokolleri yapılan bankalar şöyle: "PTT Bank, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Denizbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans Katılım, Garanti Bankası, ING Bank, Yapı Kredi, QNB Finansbank, Akbank ve TEB."

KAYNAK. TURKGÜN


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber