Geri

“Enflasyon Muhasebesi ile omuzlarımızdaki yük de arttı”

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO), yaptığı açıklamayla Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın enflasyon için aldığı güncel kararlara tepki gösterdi.

19:18:44 | 2024-08-15



Haberi Sesli Dinle

 

Mali müşavirlerin günümüzde enflasyon nedeniyle sıkıntılar yaşadığını ifade eden Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Halil, BAOB önündeki eylemde şu açıklamayı yaptı:  

“Meslek mensupları olarak; ağır iş yükü altında ezildiğimiz, Enflasyon Muhasebesi ile birlikte omuzlarımızdaki yükün artık dayanılmaz bir seviyeye geldiği noktadan sesleniyoruz...

Mali müşavirler ve muhasebe mesleği uzun süredir yangın yerine dönmüş, geldiğimiz son noktada insanca çalışma ve yaşama şartları maalesef tamamen ortadan kalkmıştır.

Oysa; dünyanın en yüksek enflasyon oranlarından birinin oluşmasına sebep olan ne mali müşavirlerdir ne de vergi mükellefleridir. Tüm sorumluluk, ülkeyi yöneten siyasi otoriteye aittir.

Bu yüksek enflasyonun sonuçlarının katlanıcısı da ne vergi mükellefleri ne de mali müşavirler olmamalıdır! Siyasi otoritenin hatalı politikaları tek nedendir. Nitekim siyasi otorite politikasını değiştirmiştir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sistemleri, uzun zamandır düzenli çalışmamaktadır. Geçici vergi dönemlerinde doğru bilanço yapmanın ve doğru vergi hesaplanmasının imkanı yoktur. Döneminde yapılmayan bilançonun da kimseye faydası olmayacaktır. Vergi mükelleflerinin doğru bilanço bilgileri yalnızca vergi hesaplaması için değildir.

Enflasyonun sebebi kim ise sonucuna da o katlanmalıdır!

Geçici vergi dönemlerinde yapılacak bilançolar, vergi mükelleflerinin finansman ve krediye ulaşma imkanlarını zorlaştıracaktır. Geçici vergi asla dönemleri itibariyle bilanço yapıp vergi vergi hesaplamamak düşünülmemelidir! Mali idareye ve vergi mükelleflerine hiçbir faydası olmayacak olan bir uygulamanın angaryası, meslek mensuplarımıza yüklenemez!

Kurtuluş yok tek başına!

Ya hep beraber ya hiçbirimiz!”

 


ETİKET :   Malimüşavirbakanlıkenflasyontepkibursa