Geri

Erguvan ile gelen bayram günleri

Her sene baharın müjdecisi olarak kutlanan Erguvan Bayramı, bu sene de Emir Sultan Meydanı'nda düzenlenen programla kutlanmaya başladı.

20:07:29 | 2023-04-28



Haberi Sesli Dinle

 

Her sene baharın müjdecisi olarak kutlanan Erguvan Bayramı, bu sene de Emir Sultan Meydanı'nda düzenlenen programla kutlanmaya başladı.

3 gün boyunca devam edecek programın açılış konuşmasını yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, programın söyleşiler ve konserle renkli geçeceğini dile getirdi.

 

Programda Vali Yakup Canbolat ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız da hazır bulundu.

Yıldırım Belediyesi olarak, şehrin yeniden planlanmasının yanı sıra, kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ederken kültürel tesislerin oluşturulmasında da yatırımlara devam ettiklerinin altını çizen Başkan Yılmaz,

“Kentimizin ana unsurunun insan olduğunu kabul ederek kadınımıza, gencimize, çocuklarımıza dokunacak ve kadim medeniyetimizi ayağa kaldıracak projeler gerçekleştiriyoruz. Çünkü biz manevi değerlerimizden aldığımız ilhamla aslında taşın toprağın arasında insanın kendisini inşa ettiğine inanıyoruz. Hamdolsun geçtiğimiz hafta yine kadim değerlerimizden birisi olan Mola Egan Medresemizin açılışını gerçekleştirdik.Her yıl bahar geldiğinde erguvan ağaçları, çiçek açtığında manevi liderimiz, manevi sultanımız Emir Sultan Hazretleri tüm gönül coğrafyasındaki müritleriyle, dervişleriyle, kanaat önderleriyle birlikte burada toplanır ve o yılın değerlendirmesini gerçekleştirirdi. Biz de geçtiğimiz yıl tekrardan bu geleneği başlattık” ifadelerini kullandı.

ÜÇ IŞIKTAN BİRİ BURSA

Bursa Valisi Yakup Canbolat ise şöyle konuştu:

Bursa, Emir Sultan unvanını alan büyük veli Seyit Şemseddin Muhammed El-Buhari hazretlerine hicazdan başlayan üç ışık yol gösterilmiş, son ışığın söndüğü gün ise bugün. Emir Sultan Hazretleri'nin ocağı talebeye sınıf ve okul, dervişe dergah, halka sohbet meclisi, alimlere ilmi tartışma yeri, sultanlara, şehzadelere, gazi ve komutanlara olmuştur. Onun gönül harmanında ilmin, kültürün, irfanın akademisi tesis edilerek devrin entelektüel tabakası ile her meslekten ve meşrepten halk kitleleri burada kaynaştırılmıştır.” (Haber Merkezi)

 


ETİKET :   bursagündemhabererguvanbayramyıldırım