Geri

Fahiş kira fiyatlarına 'limitli' ayar

Son yıllarda yaşanan yoğun göçler ile ev kiralarının artışından etkilenen kiracılara yönelik çözüm önerileri gündeme geldi. Astronomik kira fiyatlarının önüne geçebilmek için kira fiyatlarına sınırlama getirileceği iddia edildi.

10:31:07 | 2023-03-30



Haberi Sesli Dinle

Sosyal medyada ve bazı basın organlarında yer alan ‘Ev kiralarına il il limit getiriliyor’ iddiasına yönelik Antalya Emlakçılar, Oto Galericiler ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar ve Gayrimenkul Uzmanı Hüsamettin Koçak Lider Haber.com.tr'ye konuştu.

Ev kiralarına limit getirilmesi yönünde görüşlerini medya organlarıyla paylaşan Çağlar, “Ankara’ya meclise kadar gidip bu konuları anlattık. Mahalleye, semte, cephesine ve evin durumuna göre bunların bakılıp ekstra eksper yapılıp, eksper yapıldıktan sonra bina bedelinin belirlenmesi bu bedel üzerinden de kira verilmesi yönünde konuştum. Uzun süredir bununla mücadele ediyorum. Sonucunu bekliyoruz, inşallah olumlu sonuçlanır. Kiralık satılık yerler çok uçtu, kendi hemşerilerimiz de yaşayamaz oldu bu yüzden bir düzenleme gelmesi lazım” dedi.

“BÖYLE BİR UYGULAMANIN OLMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Gündeme gelen konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Uzmanı Koçak ise böyle bir düzenlemenin uygulanabilirliğinin olmadığını söyleyerek şunları kaydetti: “Bazı yerel veya deprem bölgesinde kaymakam veya mahalle bazlı birkaç şeyin uygulandığını duyduk ama Antalya veya Türkiye genelinde böyle bir uygulamanın olmasına çok ihtimal vermiyorum. Çünkü serbest piyasa ekonomisi var, özellikle burada çok yüksekten kiraya verilmiş yerler var, mevcut kontratlar var. Bunlar nasıl ayarlanacak. Katı, cephesi ayrı değişkenlik gösterir.

“GÜNDEM OLUYOR ANCAK HAYATA GEÇMİYOR”

Ev kiralarına yönelik limit getirilmesinin gündemde çok fazla yer edindiğini ancak uygulanabilirliğinin olmadığını dile getiren Koçak, “Keşke yapılsa, gerçekten uçuk fiyatlar var müdahale olması lazım ama bina yaşını mı, katını mı, cephesini mi, mahallesini mi baz alacağız, parametreler çok fazla. Bu yüzden uygulanabilir görülmüyor. Gündem oluyor ancak hayata geçmiyor” diye konuştu.


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaberekonomi