Geri

UEFA'DAN FENERBAHÇE'YE 'PUTİN' SORUŞTURMASI!

Sarı Lacivertli taraftarının Dinamo Kiev maçında gündem olan tezahüratı ile ilgili UEFA tarafından soruşturma başlatıldığı açıklandı.

17:53:23 | 2022-07-28



Haberi Sesli Dinle

Şampiyonlar Ligi ön eleme karşılaşmasında temsilcimiz Fenerbahçe sahasında Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'i konuk etti. Serinin ilk maçında deplasmanda 0-0 berabere kalan sarı lacivertliler dün gece sahasında Kiev'e 2-1 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev'e 2-1 yenilerek elendiği karşılaşmaya taraftarın yaptığı 'Vladimir Putin' tezahüratı damga vurdu.

 

Fenerbahçe taraftarının Putin tezahüratı dünya basınında geniş yankı buldu. Rusya’nın işgali altında olan Ukrayna’nın en büyük iki takımından biri olan Dinamo Kiev’e tepki göstermek isteyen Fenerbahçe taraftarlarının ‘Vladimir Putin’ tezahüratı, sosyal medyada büyük tepki çekti.

Daha Türkiye'de birçok takımda görev yapan Rumen teknik direktör Mircea Lucescu maç sonrasında tepki gösterdi ve maç sonu basın toplantısına katılmadı. Tecrübeli teknik direktör, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, Fenerbahçe taraftarına tepki gösterirken “Her şey planımız dahilindeydi, işledi ve kazandık. Ama taraftarları hesaba katamamışız. Böylesi tezahüratlar beklemezdim. Yazık” ifadelerini kullandı.

UEFA, Fenerbahçe taraftarının Dinamo Kiev maçında gündem olan tezahüratı ile ilgili soruşturma başlattığını açıkladı. Sarı Lacivertli taraftarların sergilediği 'Uygunsuz davranışlar' nedeniyle disiplin soruşturması başlatıldığını açıklandı.


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber