Geri

Gemlik'te gündem kentsel dönüşüm: 1 yıl içinde kazma vurulacak!

Gemlik’te kentsel dönüşümün 1 yıl içinde başlayacağının bilgisini paylaşan Belediye Başkanı Şükrü Deviren, beş mahalleyi kapsayan proje üzerinde çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü kaydetti.

10:29:26 | 2024-10-03



Haberi Sesli Dinle

Gemlik Belediye Meclisi Ekim Ayı 1. Oturumu'nda konuşan Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, ilçenin dört bir yanına yatırım yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.  

Üniversite mevkiinde Marina yapılacağının müjdesini veren Başkan Deviren, Karsak Deresi’nin de Orhangazi Belediyesi yapılacak işbirliğiyle temizleneceğinin bilgisini paylaştı.

Küçük Sanayi Sitesi’nin bulunduğu bölgedeki düzensiz trafiğin azaltılması adına da harekete geçeceklerini ifade eden Deviren, iki tır parkının yapılacağının altını çizdi. Ailelerin güzel vakit geçirmesi adına ilçeye aquapark ve lunapark da kazandıracaklarını belirten Başkan Deviren, projelerin yakında hayata geçirileceğini söyledi.  

İlçe sakinlerinin ilgi gösterdiği Kent Lokantası’nın ikincisinin Katlı Otopark altına açılacağının da bilgisini veren Deviren, atıl durumda olan alışveriş merkezinin de Büyükşehir işbirliği ile gençlik merkezine dönüştürüleceğini belirtti. Zeytin Festivali’nde yüksek bütçeli sanatçılarla anlaşma yapılmadığının da detaylarını meclis üyeleriyle paylaşan Başkan Deviren, festivali üreticilerle birlikte hayata geçirerek belediyenin kasasını rahatlattıklarını vurguladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇOK YAKINDA!

Kentsel dönüşümün Gemlik için hayati önem taşıdığına da değinen Başkan Deviren, beş mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ayrıntıları üzerinde çalıştıklarını ifade ederek bir yıl içinde çalışmaların başlayacağını belirtti.

Metruk binaların yıkılacağının bilgisini paylaşan Deviren, özellikle göl kenarlarında yapılan kaçak ‘tiny house’lara izin verilmeyeceğinin altını çizdi.


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhabergemlikkentseldönüşüm