Geri

“Gençleri sokaklar değil, salonlar kazansın”

Uyuşturucunun, gencecik canları bataklığa sürüklememesi adına yıllardır mücadele veren ve yetiştirdiği şampiyon sporcularla uluslararası arenada ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanmasına vesile olan Kick-boks Milli Takımlar Antrenörü Metin Sezer, “Biz evlatlarımıza sahip çıkmazsak, onlara sokaklar sahip çıkacak” diyerek, ebeveynlerin çocuklarını spora yönlendirmesi gerektiğinin altını çizdi.

09:59:32 | 2023-10-31



Haberi Sesli Dinle

Erkan ŞEN / Lider Haber

Kick boksun şiddet unsuru barındırmadığını dile getiren Kick-boks Milli Takımlar Antrenörü Metin Sezer, toplumdaki yanlış algının artık son bulduğunu söyledi.

Sporun, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutan önemli bir unsur olduğuna da vurgu yapan milli antrenör, ailelere büyük görevler düştüğünün altını çizerek, “Geçmişte, yaptığımız sporun tehlikeli olduğuna dair bir tabu vardı ve ebeveynler çocuklarını bu spora göndermek istemiyorlardı. Günümüzde ise ailelerin boksa olan bu ön yargılarının kırıldığını söyleyebilirim. Salonlardaki hocalarımız deneyimli insanlardan oluşmakta ve bu bir spor. İnsanlar bunu gördü. Anlatabildik nihayet yaptığımız sporu. Özellikle Spor Bakanlığı bu konunun üstünde çok detaylı durmakta. Hocalarımız sadece eğitimlerden geçmekle kalmıyor, Eğitim Daire Başkanlığı tarafından da sıkı sınavlara tabi tutuluyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

“SPOR YAPAN GENCİN BOŞ ZAMANI OLMAZ”

Sporun, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu kaydeden Sezer, ebeveynlerin çocuklarını kesinlikle bir spor dalına yönlendirmesi gerektiği önerisinde de bulundu. Uyuşturucunun, gencecik canları bataklığa sürüklememesi adına yıllardır mücadele verdiğini dile getiren Sezer, “Biz eğer ki çocuklarımızı kazanmak istiyorsak, kesinlikle bir spor dalına yönlendirmeliyiz. Unutmamalıyız ki spor yapan çocuğun boş zamanı olmaz ve kötü alışkanlıklara bulaşmaz. Biz çocuklara sahip çıkmazsak, onlara sokaklar sahip çıkacak. Geç kalmayalım” ifadelerini kullandı.


ETİKET :   bursakickbokssporboksmetinsezer