Gençlerin vizyonu umut veriyor

Ekonomi gündemi yoğun; enflasyon, faiz, kur, tedarik krizi, maliyet artışları, finansa erişim…
İş dünyası, bu stresli süreci yönetme ve hasarsız atlatma telaşında…
Üstüne bir de seçim atmosferi oluşuyor. Bunun da ekonomik bir boyutu ve bedeli var.
Kamuoyu bunlara odaklanmışken genç iş insanları, kendilerinden beklenen vizyonu ortaya koyuyor.
Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi, krizin içindeki fırsatı görme geleneğini sürdürüyor.
TÜGİAD Bursa, bugün ‘Teknoloji Zirvesi’ düzenliyor.
Zirvede ‘Merkeziyetsiz Finans ve Blockchain Teknolojisi’ Julien Beatolaub, ‘Yeni Nesil Teknolojilere Yatırım’ Mustafa Kopuk, ‘Metaverse ve NFT Dünyası’ Alemşah Öztürk tarafından ele alınacak.
Tal Garih, ‘Geleceği yönetenler değişime inananlardır!’ başlıklı bölümde konuşacak.
Teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu, ‘Yeni Dünya, Yeni Tüketici, Yeni Şirket’ adlı sunum gerçekleştirecek.

TÜGİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Parseker, dün Lider Haber televizyonunda Şeyda Gümüş ile hazırladığımız ‘Güne Dair’ programına konuk oldu.
Genç Başkan Ahmet Parseker, zirve hakkında bilgiler verdi. Teknoloji farkındalığı ve dijital dönüşüm konusunda değerlendirmelerde bulundu.
Teknolojideki dönüşümü ıskalamamak gerektiğini vurgulayan Başkan Parseker, bu konuda topyekûn bir farkındalıkla çalışılması gerektiğini ifade etti.
Teknolojiye yatırım için finansmana erişimin önemine değinen Parseker, bankacılık sektörünün bu konuda krediye erişim için yeterli esneklikte olmadığını da belirtti.
TÜGİAD Bursa çatısı altında bulunan genç iş insanlarının, bir geleneğin temsilcisi olduğunu ve her dönem vizyoner bir tutum sergilediğini söyleyen Parseker, aile şirketlerindeki 2 ve 3’üncü nesil yöneticilerin teknolojiye yatkınlık ve eğilim konusunda bir adım önde olduğu kanaatine katkı sağladı.
Türkiye’nin insan kaynağını verimli ve yeterli yetkinlikte yetiştirmek için toplumsal hayatta bir farkındalık oluşturulması gerektiğinin altını çizen Başkan Ahmet Parseker, ekonominin ihtiyaçlarına göre işgücü piyasasının şekillenmesi ve planlanmasına vurgu yaptı.
Asgari ücret konusunda değerlendirmelerde bulunan Ahmet Parseker, çalışanların enflasyon karşısında ezilmemesi gerektiğini savunurken işverenin de yüklerinden arındırılması gerekliliğini dile getirdi.
TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Parseker, üçüncü çeyrekte Türkiye ekonomisinin gösterdiği yüzde 3,9’luk büyüme değinirken bunun iç talep kaynaklı olduğunu, yatırımların eksi seviyede kaldığı, ihracatın sınırlı bir etkide bulunduğunu söyledi.
Başkan Parseker, büyümenin kalıcılığı açısından yatırımın önemini irdelerken finansmana erişim ve destekleri de es geçmedi.
Öte yandan Parseker, Teknoloji Zirvesi için üniversiteli gençlere de belirli bir sayıda kontenjan ayırdıklarını duyurdu.
Gerçekten gençler umut veriyor. Başkan Parseker, bir iş insanı olarak konuları hâkimiyeti, özgüveni ve vizyonu ile göz dolduruyor.
Aynı zamanda BTSO’da Meclis Üyesi olan Parseker’in, iş dünyasınca dile getirilen ‘enflasyon muhasebesi’ talebi konusunda yaptığı bilgi paylaşımını da aktarmak gerekiyor.
BTSO Meclis’inde her ay düzenli şekilde Meclis üyelerine yönelik ekonomi anketi yapıldığını hatırlatan Parseker, geçen ayki ankette ‘enflasyon muhasebesine geçilmeli mi?’ sorusunun yöneltildiğini ve yüzde 90’ın üzerinde bir oranla soruya ‘Evet’ denildiğini açıkladı.
Enflasyon muhasebesi konusunda liderbursa.com’daki “Nedir bu enflasyon muhasebesi?” başlıklı yazımı okumanızı öneririm.
Dr. Koray Ateş, uzmanı olarak konunun tüm yönlerini detaylarıyla açıklamıştı.
Bu noktada kısa bir not: BTSO’nun meclis üyelerine yaptığı anketin sonuçlarını neden açıklamadığını da ayrıca ele almak gerekiyor. Zira BTSO paylaşmasa da Meclis üyeleri bu bilgileri çeşitli yollarla basına aktarıyor. Yani bu yasak, mantık içermiyor.
Esen kalın…