Geri

Gökdere Rotary sokak hayvanlarına umut oluyor

Hayvan Hakları Günü nedeniyle Figen Erdağ Demircan Başkanlığında Gökdere Rotary Kulübü üyeleri ve aileleri Hepad (Her Eve Bir Pati Derneği) bünyesinde bulunan barınaklarda yaşamak zorunda olan terk edilmiş hayvanlar için bir araya geldi.

00:17:02 | 2023-10-10



Haberi Sesli Dinle

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan etkinlikte Gökdere Rotary Kulübü üyeleri Hepad’ın daimi ihtiyaç listelerinden eksiklerini tamamlamaya çalışarak derneği ziyaret ettiler.

Dernek barınağında, tamamen gönüllülerin desteği ile bakımı sürdürülen sokak hayvanları için. Gökdere Rotary Kulübü tarafından kulübeler inşa edilip boyanarak Hepad yetkililerine teslim edildi.

Gökdere Rotary Kulübü Başkanı Figen Erdağ Demircan yaptığı açıklamada; “ Rotary; toplumun her kesimine kendinden önce hizmet ilkesiyle çalışan dünyanın en önemli sivil toplum örgütlerinden birisi ve biz Rotaryenler için insanlar kadar, yaşayan tüm canlılar çok önemli. Herhangi bir nedenle sokağa terkedilmiş patili dostlarımıza canı gönülden hizmet veren Hepad için bu etkinliği gerçekleştirirken temel amacımız terk edilmiş dostlarımızın daha iyi yaşam standartlarına kavuşmaları. Bu etkinlikte hem kulübümüzün üyeleri hem eşlerimiz hem de çocuklarımızla birlikte onlar için neler yapabiliriz düşüncesiyle harekete geçtik. Her eve bir pati derneği başkanı Emre Demir’in yönlendirmeleri ile öncelikli olarak barınağın mama ve hijyen malzemeleri eksiklerine katkıda bulunmaya çalıştık. Terk edilmiş dostlarımız için kulübeler inşa edip onları boyayarak Hepad a katkıda bulunmaya çalıştık.” dedi.

Her eve bir pati derneği başkanı Emre Demir İse yaptığı açıklamada; “Hepad ın gönüllülük ilkesiyle hareket eden bir kuruluş olduklarını sadece Bursa’da değil Ülkenin her yerinden hatta son dönmede deprem bölgesinden gelen sahipsiz kalmış yada yaralı hayvanlara ev sahipliği yaptıklarını ve bu hizmeti de gönüllülerin destekleri sayesinde yaptıklarının altını çizerken. Gökdere Rotary ve Gökdere Rotaract kulüplerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkan Yardımcısı Mehmet DAL “ Hepad, Bursa’da bulunan Rotary, Rotaract ve İnteract kulüpleri için önemli bir merkez. Biz Rotaryenler kendinden önce topluma hizmet etmek amacıyla yola çıkan gönüllüleriz. Ve terk edilmiş dostlarımızı da toplumun parçası kabul edip onlar için çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda birlikte çalışmaktan çok büyük bir keyif aldığımız Hepad yetkililerine bize bu fırsatı verdikleri için teşekkür ederken, satınalma sahiplen diyoruz.” dedi.

Gökdere Rotaract Kulübü dönem başkanı Seda Sayar ise; “Gökdere Rotary Kulübü ile birlikte imza attığımız bu etkinlikte terk edilmiş dostlarımızın barınma ihtiyaçları için bu gün çalışmalar yaptık. Tüm sivil toplum kuruluşlarını Hepad ile birlikte gerçekeleşecek projeler yapmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.


ETİKET :   rotary