Geri

Görükle İpekspor'dan sahada şiddet tepkisi: "Profesyonel tavır görmek istiyoruz"

Bölgesel Amatör Lig 12. Hafta müsabakasında deplasmanda Karasuspor’a konuk olan Görükle İpekspor yaşanan saha dışı olaylar yüzünden sert bir açıklama yayınladı.

15:18:32 | 2023-12-31



Haberi Sesli Dinle

Görükle İpekspor'un yaptığı açıklama şu şekilde;

"Kamuoyuna! Bilindiği üzere bugün deplasmanda 12. Hafta müsabakasında Karasuspor’a konuk olduk. Maçın başından sonuna kadar olan dilimde rüyamızda bile göremeyeceğimiz küfürler, hakaretlere takım olarak maruz kaldık. Saha da bulunan hakemlere sürekli tehdit ve baskıyla iş yaptırmaya çalışan bir güruhun ortasında mücadele etmeye çalıştık. Maçın ikinci yarısından itibaren organize bir şekilde yedek kulübemiz arkasında biriken taraftarlar ve maçın ikinci yarısında boynunda akreditasyon kartı bile olmayan 15/20 kişilik bir gurubun saha içerisinde maçı izlemesinin yanlış olduğunu bilmemize rağmen itiraz etmemiş ve Karasuspor’un başkanının misafirperverlik gösterme çabalarının boşa gitmesini istemedik. Futbolcularımızın hakeme her itirazında şahsına ve ailelerine edilen küfürleri sırf maç bu ortamda tamamlansın diye futbolcularımız duymamazlıktan gelerek tam bir profesyonel gibi hareket etmiştir. Maçın ilk yarısında haberlere konu olan bir olaya da şahitlik etmiş, kale arkamızda çöpler yakılmış ve sahayı, kale çizgimizi duman basmış, yedek kulübemizin itirazıyla hakem oyunu durdurmuş ve 5 dakika sonra itfaiye müdahalesiyle tekrar oyun başlamıştır. Maçın son anlarında durum 1-1 iken Karasuspor’lu bir futbolcunun oyuncumuza yumruk atmasıyla saha karışmış, hakem müdahale ederken Karasuspor’un yardımcı hocası uçan tekme ve yumruklarla oyuncularımıza saha içerisinde saldırmıştır. Bu hareketten sonra rakip takım yedek kulübesi ve daha sonradan saha içerisinde bulunan 15/20 kişilik amacının tamamen bu olduğunu anladığımız gurup ellerine gerçirdikleri her şeyle futbolcularımıza ve hakemlere saldırmıştır. Az sayıda bulunan emniyet görevlileri hakemleri soyunma odalarına götürürken, iyi niyetli bir yöneticinin çabalarıyla futbolcularımız daha az bir şekilde darp edilerek soyunma odasına girmiştir. Son düdüğü çalmayan maçı, soyunma odasına 1-1 bitirdim diyerek belki de dışarıda biriken ve sürekli “Maçı bu skorla bitirmezsen buradan çıkamazsın” diyerek tehditler savuranlardan canını kurtarmaya çalışan maçın hakeminin neden böyle bir şey yaptığı merak konusudur! Ayrıca olaylar yaşanırken tribünden sahaya atlayan 4 farklı taraftarın elinde sopa ve delici aletlerin olması da Türk futbolunun geldiği noktanın özetidir. 

Daha önce de aynı stadyumda benzer olaylar yaşanmış ve şehrimizin takımları aynı durumlara maruz kalmıştır. Buradan açık, açık yetkililere sesleniyoruz. Video, fotoğraf ve raporlar elimizde. Oyuncularımız darp raporu almış ve ilk iş gününde savcılığa bu görüntüler ve darp raporlarıyla suç duyurusunda bulunulacak, olaylara karışan sözüm ona spor adamlarının bir daha yeşil sahalara girmemesi adına gerekli bütün yasal yollara başvurulacaktır!

Karasuspor gibi bir camianın sürekli bu denli olaylarla adının duyulması ve bu işe gönül vermiş yöneticilerin emekleri, harcadıkları paraların çöpe atılması sadece kendini bilmez bir kaç taraftar ve eline aldığı belge ile sahaya girip antrenörlük yaptığını sananların insiyatifinde olmayacak. Biz Görükle İpekspor olarak bu yaşadıklarımız ne ilk, ne de son olmayacak. Ancak biz çıktığımız bu yoldan dönmeyecek ve gereken cevabı her zaman olduğu gibi sahada vereceğiz! Federasyon yetkililerini de bir süper lig kulübünün yaptığı masrafları yapan ve bazı süper lig kulübünde bile olmayan taraftarlara sahip BAL takımlarının çektiği çileleri artık görmezden gelmekten vazgeçmeye, yaşadığımız bu durumlara müdahale açısından en azından profesyonel bir maç gibi tavır görmek istiyoruz. Oturduğunuz koltuklar biz amatör kulüpler var diye VAR!"


ETİKET :   sporamatörGörükle