Geri

HAYDİ POTANIN TİMSAHLARI! O KUPA BURSA'YA GELECEK

Frutti Extra Bursaspor 7Days Eurocup finalinde bugün kentinde Virtus Segafredo Salonu’nda Virtus Segafredo Bologna ile TSİ 21.30’da karşı karşıya gelecek. Zorlu maçı kazanan takım 2021-2022 sezonu Eurocup şampiyonu olacak.

11:23:26 | 2022-05-11



Haberi Sesli Dinle

7Days Eurocup’ta adeta destan yazarak finale yükselen Frutti Extra Bursaspor için tarihi gün geldi. Yeşil Beyazlılar bugün İtalya’nın Bologna kentinde Virtus Segafredo Salonu’nda Virtus Segafredo Bologna ile karşı karşıya gelecek. Zorlu karşılaşma Türkiye saati ile 21.30’da start alacak. Bu sezon yeni bir formatta oynanan turnuvada önemli bir başarı elde eden Frutti Extra Bursaspor, favori olmamasına rağmen grup aşamasından sonra en önemli şampiyonluk adaylarından Partizan NIS ve Cedevita Olimpija ile MoraBanc Andorra'yı deplasmanda yenerek finale geldi.

RAKİP YILDIZLAR TOPLULUĞU

Frutti Extra Bursaspor’un finaldeki rakibi Bologna ise adeta bir yıldızlar topluluğu. Kadrosunda Milos Teodosic, Kyle Weems, Mam Jaiteh, Marco Belinelli gibi önemli oyuncuları barındıran İtalyan ekibi, sezon sonuna doğru CSKA Moskova'dan ayrılan iki yıldız isim Daniel Hackett ile Tornike Shengelia'yı da kadrosuna dahil etti. Bu önemli kupayı daha önce Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Galatasaray 2015-2016 sezonunda, David Blatt'ın başantrenörlüğündeki Darüşşafaka ise 2017-2018 sezonunda kazandı.

Kazanan Euroleague’de

Eurocup’u kazanan takım gelecek sezon THY Avrupa Ligi'nde yer alacak. Bugün 21.30’da Virtus Segafredo Bologna ile karşılaşacak Frutti Extra Bursaspor, şampiyon olursa Avrupa'nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonunda gelecek sezon oynamaya hak kazanacak.


ETİKET :