Geri

Hedef terörü yok etmekse tek seçenek kara değil

İçişleri'ne yönelik terör saldırısı girişimi sonrası Ankara günlerdir teyakkuzda. Milli Savunma Bakanlığı, 58 terör hedefinin imha edildiğini açıkladı. Bakanlık kaynakları, yeni kara hârekatı sorusu için, "kara hârekatı bir yol, ancak tek yol değil" ifadeleri kullanıldı.

19:35:50 | 2023-10-05



Haberi Sesli Dinle

Irak'ın kuzeyine düzenlenen operasyonlarda 72 saat içerisinde çok sayıda terör hedefi yerle bir edildi.

“Bu kapsamda teröristlerce kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 58 hedef başarıyla imha edilmiştir.”

Son bilgileri Milli Savunma Bakanlığı'nda haftalık basın toplantısında Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk paylaştı. “Son bir haftada 37 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Böylece etkisiz hâle getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 1.388’e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38.731’e ulaşmıştır.”

Öte yandan, Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatlarının ardından ‘terörle mücadele kapsamında sınır ötesi kara harekatı olasılığı var mı?’ sorusu da gündemde? Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "kara harekatı bir yol, ancak tek yol değil" dedi.Kaynaklar, sınır ötesi operasyonların terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğinin sağlanması amacıyla uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hak doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirtti. "Türkiye’nin operasyon yapması en doğal hakkı" ifadeleri kullanıldı. "Başta dost ve müttefik ülkeler olmak üzere diğer ülkelerin bu teröristlerin yakınlarında bulunmamaları gerektiğini her zaman ifade ediyoruz" denildi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın terörle mücadele konusundaki açıklamaları hatırlatılarak, uzak durması tavsiye edilen ”üçüncü taraflar” ifadesiyle kimin kastedildiğine ilişkin ise "bu bir hatırlatmadır, kim üzerine alıyorsa gerekli tedbirleri almak onların kendi tercihleridir" vurgusu yapıldı.Kaynaklar; Milli Savunma Bakanlığı'nda, Dışişleri, İçişleri ve Milli Savunma Bakanları ile Genelkurmay ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlarının Güvenlik Zirvesi’ni değerlendirdi. Toplantıda, "geniş güvenlik tedbirlerinin masaya yatırıldığı ve istişare yapıldığı ifade edildi. Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili olarak ise, teröristlerin yurda girişlerinin araştırıldığı kaydedildi.


ETİKET :   bursagündemsiyasetekonomibilim teknolojispordünyaasayiş