Geri

Hibe ve proje şampiyonu Gürsu'da üretim bitmez!

‘Hibe Şampiyonu Belediye’ unvanının hakkını veren Gürsu Belediyesi, üreticiye destek vermeye devam ediyor. Belediye referansıyla aldığı hibeyi bölge için yararlı hale getiren Gürsu Ağaköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, günde yaklaşık 9 bin kasa imal ediyor.

16:26:39 | 2024-10-07



Haberi Sesli Dinle

Gürsu Ağaköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Avrupa Birliği (AB) hibesiyle aldıkları makine sayesinde dalından toplanan meyveleri koyabilecekleri kasaların da imalatına başladı. ‘Hibe Şampiyonu Gürsu Belediyesi’ projede referans kurum olarak yer aldı.

Avrupa Birliği (AB) hibesiyle aldıkları makineyle dalından topladıkları meyveler için kasa imal etmeye başlayan Gürsu Ağaköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, dikkatleri üzerine çekti.

Projenin referansı olan Gürsu Belediyesi sayesinde 280 bin Euro hibe alan üretici, kurulan tesiste plastik meyve kasası üreterek bölgedeki kasa ihtiyacını karşılıyor.

Kooperatif üyelerinin günde yaklaşık 9 bin kasa imal ettiği elde edilen bilgiler arasında.

‘Hibe Şampiyonu Belediye’ unvanıyla birçok belediyeye örnek olan Gürsu Belediyesi’nin desteğe devam edeceğini kaydeden Belediye Başkanı Mustafa Işık, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bu projeyle Ağaköy Kooperatifimiz artık marka değerini de oluşturmuş oldu. Kasalara özellikle meyve toplama zamanında çok ihtiyaç oluyor. Bu üretime de destek vererek hem daha uygun maliyetli kasa üretmelerine vesile olduk hem de daha sağlıklı, daha kaliteli kasalar üreterek çiftçimizin yanında olduk."  


ETİKET :   bursagürsuekonomihibebelediyekooperatif