Geri

Hırvatistan maçını kazanmak istiyoruz!

Türkiye ile Hırvatistan arasında oynanacak Avrupa Şampiyonası Elemeleri mücadelesi öncesi teknik direktör Stefan Kuntz ve kaleci Mert Günok açıklamalarda bulundu. Her iki isim de işlerinin çok zor olduğunu ancak taraftar desteğiyle maçı kazanmak istediklerini söyledi.

18:48:44 | 2023-03-27



Haberi Sesli Dinle

HABER: TOLGA ÖZTAŞ

 

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 2. hafta maçında Türkiye A Milli Futbol takımı yarın Bursa Büyükşehir Belediye Stadı’nda Hırvatistan’ı ağırlayacak. Zorlu maç öncesi Ay Yıldızlılarda teknik direktör Stefan Kuntz ve kaleci Mert Günok, maçın oynanacağı statta basın toplantısı düzenledi. İlk olarak söz alan Mert Günok, “Hırvatistan takımına saygı duyuyoruz. Çok değerli oyuncuları var. Başarılı olduklarını gösterdiler. Galip gelmek için elimizden geleni yapacağız. Tüm Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketi ile karşı karşıya kaldık. Çoğu insanımız orada evsiz kaldı ve zor durumda olan insanlarımız var. Bu onlar için her ne kadar küçük de olsa buradan alacağımız galibiyet onlar için sevindirici olacak. Bizi Bursa ve diğer şehirlerden gelen vatandaşlarımızın destekleyeceğini biliyoruz. Takım olarak da atmosferin güzel olacağını konuştuk. Bizi son ana kadar desteklemelerini istiyoruz” diye konuştu.

 

 

40 BİN TARAFTAR OLACAK

Mert Günok’un ardından açıklamalarda bulunan Stefan Kuntz, “Ermenistan maçı ile bu maç farklı konumda. Bu kez evimizde oynayacağız. Karşımızdaki rakip dünyanın en iyilerinden birisi. Ermenistan maçında favoriydik ama bu kez favori değiliz. En büyük takımlarla kıyaslanmak istiyoruz. Hırvatistan'ın son yıllardaki performansını biliyoruz. Biz hazırlıklarımızı Hırvatistan'ı bildiğimiz şekliyle yapıyoruz ve son dakika taçtan gelen bir golle 1-1 sona eren Galler maçını baz almıyoruz. Ancak bizi 40 bin taraftar destekleyecek. Oyuncularımız bu destek ile daha iyi bir performans sergileyebilir. Hırvatistan karşısında kazanmak istiyoruz” dedi.

 

 

"YÜZDE YÜZ YALAN"

 

Bazı oyuncuları oruç tuttukları için kadroya almadığı iddialarının sorulması üzerine Kuntz, "Ben Ramazan ayına saygı duyuyorum. Bunlar dedikodudan ibaret. Bütün kararlarımızı oyuncularımızın performansları doğrultusunda veriyoruz. Bu yüzde yüz olan bir yalandır. Bu Ermenistan maçından sonra da bana soruldu. Bugün de Hırvat basın mensubundan duyulan bir soru. Bu tarz durumları yayan ve yaymaktan zevk alan insanlarla nasıl bir iletişim halinde olmalıyız?" diye cevap verdi.

 

 

ABDÜLKERİM BARDAKÇI KUNTZ'U ŞAŞIRTTI 

Alman çalıştırıcı ilk açıklanan aday kadroda yer alan ancak sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkartılan Abdülkerim Bardakcı'nın, Galatasaray'ın Karabağ ile oynadığı hazırlık maçında forma giymesiyle ilgili sorulan soruya ise, “Biz kamp için pazar günü toplandık ve 4 günlük sürenin 3 gününü hastanede geçirdi. Nöroloji bölümündeki doktor hanım bize bir rapor gönderdi ve biraz dinlenmesi gerektiğini ve iki haftalık bir tedavi süresi olacağını belirtti. Böyle bir net rapor aldığınızda uzmanlara güvenmeniz gerekiyor. Biz hiçbir şekilde oyuncularımızı riske sokamayız. Dünkü Karabağ maçında oynamasına şaşırmadım değil. Oynayabilecek seviyedeyse buraya gelmesi bizim için daha iyi olabilirdi" dedi.


ETİKET :