Geri

Hizbullah, Hamas, İslami Cihad liderleri ne görüştü?

İran dini lideri Ayetullah Hamaney, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ABD'yi suçladı. İran destekli Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Hamas ve İslami Cihad liderleriyle ise savaşın başından bu yana ilk kez bir araya geldi. Görüşmede Gazze için ortak adım açıklaması yapıldı.

19:29:52 | 2023-10-25



Haberi Sesli Dinle

İRAN DİNİ LİDERİ HAMANEY ABD'Yİ SUÇLADI

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, bir kez daha ABD'yi suçladı. Gazze'de süren İsrail-Hamas savaşının aslında İsrail tarafından değil, ABD tarafından yönetildiğini iddia etti. İsrail'i desteklemek için Kudüs'te başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşen liderleri "kötü" olarak nitelendirdi. Hamaney, "Amerika suçluların kesin suç ortağıdır. Amerika'nın elleri ezilenlerin, çocukların, hastaların, kadınların ve diğerlerinin kanıyla lekelenmiştir. Aslında Amerika Birleşik Devletleri Gazze'de işlenen suçu yönetiyor. Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere, Fransa ve Almanya gibi diğer kötü ve baskıcı ülkelerin başkanlarının işgal altındaki Filistin'e art arda ziyaretleri, işgalci rejimin yıkılmasını engellemek içindir" dedi.

HAMAS-HİZBULLAH-İSLAMİ CİHAD ZİRVESİ

Hamas, İslami Cihad ve Lübnan Hizbullahı da İsrail'e karşı bir zirve gerçekleştirdi. Hamas Siyasi Büro Başkanı Yardımcısı Salih el-Aruri ve İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın çağrısıyla Lübnan'da buluştu.

HAMAS-HİZBULLAH-İSLAMİ CİHAD'DAN "DİRENİŞ EKSENİ"

Lübnan basınında yer alan haberde İran, Suriye, Filistinli silahlı gruplar ve Lübnan merkezli Hizbullah'tan oluşan "ittifak" yer aldı. "Toplantıda uluslararası alanda alınan pozisyonlar ve 'direniş ekseni'nin ne yapması gerektiği değerlendirildi" ifadeleri kullanıldı.

Hizbullah, İslami Cihad ve Hamas'ın doğrudan ya da dolaylı olarak İran'dan mali destek aldığı biliniyor.


ETİKET :   bursagündemsiyasetekonomibilim teknolojispordünyaasayişçevre