Geri

İki kentten acı haber; sel 3 can aldı

Sel felaketi sonrası iki ilden acı haber: Üç kişi hayatını kaybetti bir bebek sulara kapılıp kayboldu

08:16:25 | 2023-09-04



Haberi Sesli Dinle

Meteoroloji'nin uyarıları sonrası çok sayıda ilde şiddetli yağışlar sele neden olurken iki ilden ise acı haber geldi. Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde, içinde bulundukları otomobil ile sel sularına kapılan Şevket Şimşek ile eşi Zöhre Şimşek hayatını kaybetti. Aksaray ve çevresindeki kuvvetli yağış nedeniyle oluşan selde ise bir kişi hayatını kaybederken bir bebek ise sel sularına kapılıp kayboldu.

Olay, saat 20.00 sıralarında Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Tuzköy Mahallesi tuz ocağı mevkisinde meydana geldi. Şevket Şimşek yönetimindeki 40 EK 339 plakalı otomobil, seyir halindeyken sağanak yağmur başladı. Etkili olan sağanak sele dönüşürken seyir halindeki otomobil de taşkınla sürüklendi. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine jandarma, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler çiftin bulunması için çalışma başlattı. Bölgede çalışma yapan ekipler, sel sularına kapılan otomobili boş halde buldu. Sel sularında gözden kaybolan Şevket ve Zöhre Şimşek çiftinin cansız bedenleri, yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından araçlarına 500 metre uzaklıkta bulundu Aksaray ve çevresinde kuvvetli yağış nedeniyle oluşan selde mahsur kalan 14 kişi ise jandarma ve AFAD ekiplerince kurtarıldı, 1 kişinin cesedine ulaşıldı. Vali Kumbuzoğlu, sel felaketi sonrası kriz masası oluşturulduğunu ve bölgede çalışmaların devam ettiğini söyledi.

DEVLET SEFERBER

Devletin tüm kurumları ve imkanlarıyla sahada olduğunu aktaran Kumbuzoğlu, şunları kaydetti: "İlimiz, Sevinçli ile Gücünkaya köylerinde ve Kireçlik mevkisinde sel afeti meydana gelmiştir. Şu an itibariyle 14 afetzedeye müdahale edilmiş, 13 vatandaşımız taburcu edilmiştir. Bir vatandaşın tedavisi devam etmekte olup, hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Olay yerinde bir vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Gelen ihbarlar doğrultusunda bir çocuğumuzun arama çalışmaları da devam etmektedir. Aksaray Belediyesi, İl Özel İdaresi, UMKE, AFAD, DSİ, Karayolları, emniyet ve jandarma ile devletimiz tüm kurumları ve imkanlarıyla sahadadır. Arama kurtarma inceleme çalışmaları devam etmektedir. Selin yaşandığı ilk dakikadan itibaren kurumlarımız koordineli bir şekilde çalışmalara devam etmektedir. Vefat eden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Hepimize geçmiş olsun."


ETİKET :   SEL