Geri

İMO Bursa Başkanı Erdem, Lider Bursa’yı ziyaret etti... Erdem: "Bursa'nın en acil konusu deprem"

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Atilla Erdem, medyamızı ziyaret ederek kent gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

10:43:31 | 2024-09-19



Haberi Sesli Dinle

 

Erkan ŞEN - Özlem YOĞURTÇUOĞLU / LİDER BURSA

İMO’yu ‘gündem belirleyen’ bir konuma taşımak için kolları sıvadıklarını kaydeden Başkan Erdem, kamuoyuyla paylaşmayı planladıkları ‘Bursa Vizyonu’ projesiyle pek çok kilit konuya çare olmak istediklerinin altını çizdi.

Aylık periyotta İMO Bursa olarak kente dair başlıklarda özel raporlar yayınlayacaklarının bilgisini paylaşan Erdem, böylelikle toplumu aydınlatacaklarını dile getirdi.

“Bursa’da yapılması gereken çok iş var” diyen Erdem, en acil konunun ise deprem olduğunu belirtti.

Başkan Erdem, depremsellik bağlamında yapı envanterinin belirlenmesi gerektiğini belirterek ‘yapı envanteri taraması’nın Bursa genelinde acilen yapılması gerektiğini hatırlattı.

Depremin bir ülke gerçeği olduğunu söyleyen Erdem, yapıların olası bir depremde ne durumda olacağının toplum tarafından bilinmesi gerektiğini ifade etti.

Yapılacak envanter çalışmasıyla kentteki kaçak yapı varlığının da ortaya çıkacağını açıklamalarına ekleyen İMO Bursa Şubesi Başkanı Serdar Atilla Erdem, ‘doğrunun yanında’ olmayı kendilerine ilke olarak belirlediklerini söyleyerek, “Yanlış yapan babamın oğlu bile olsa tanımam! Sert bir şekilde eleştirir ve karşısında olurum” değerlendirmesinde bulundu.

İMO’nun çözüm odaklı bir yol izlediğini de aktaran Erdem, oda olarak mesleki ve kamusal sorumlulukların tamamını üstlendiklerini ve her biri için de ayrı ayrı çalışacaklarını söyledi.

Bursa’nın kent anayasası diye tanımlanan 1/100.000’lik plana ihtiyacı olduğunu hatırlatan Başkan Erdem, “Bu plan birilerinin değil, Bursa’nın menfaatlerine göre hazırlanmalı” ifadelerini kullanarak, ‘Kent Anayasası’ ile atılacak adımlar neticesinde gelecek nesillerin kendilerine teşekkür edeceğinin altını çizdi.

Bursa genelinde tarım, turizm ve sanayi dengesinin kritik önem taşıdığına da vurgu yapan Erdem, Altıparmak-Çarşamba bölgesine yönelik Bursa Büyükşehir Belediyesi ile akademik odalar arasında imzalanan protokolü olumlu olduğunu belirterek, “Yapılacak çalışma önemli. Daha önemli olan ise vatandaşın kentsel dönüşüm bilincine sahip olması. Ne yazık ki Bursa’da kentsel dönüşüme yönelik ‘cebimden para çıkmasın/üstüne para alayım’ şeklinde yaygın bir kanaat var. Bu şekilde dönüşüm yapılamaz. Merkezi idarenin olduğu gibi, hem yerel yönetimin hem de vatandaşın sorumluluk üstlendiği bir yapıda dönüşüm mümkündü. Vatandaşın kentsel dönüşüm hakkında bilinçlenmesi için basına da büyük sorumluluklar düşmekte. Siyasetçilerin ise dönüşüm konusunda vatandaşı paydaş kılan bir dil kullanması gerekmekte” şeklinde konuştu.


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaberkentdepremİMO