Geri

İngiltere'nin yeni Başbakanı eski Maliye Bakanı Rishi Sunak oldu!

Balmoral Kalesi’nde Kraliçe II. Elizabeth tarafından atandıktan sonra İngiltere’nin yeni başbakanı olan Liz Truss’ın istifa kararının ardından, iktidardaki Muhafazakâr Parti yeni lideri belli oldu. Partinin desteğini kazanan eski Maliye Bakanı Rishi Sunak, rakibi Penny Mordaunt bugün yarıştan çekilmesi sonucu Muhafazakar Parti'nin lideri ve İngiltere'nin yeni başbakanı oldu.

16:06:41 | 2022-10-24



Haberi Sesli Dinle

İngiltere'nin 57’inci başbakanı belli oldu. Ülkenin 3’üncü kadın başbakanı olan Liz Truss’ın istifasının ardından, Başbakanlık Konutu 10 Numara'nın yeni sakini Rishi Sunak oldu.

İktidardaki Muhafazakâr Parti’nin yeni lideri ve ülkenin yeni başbakanını belirlemek için parti üyeleri bugün çevrimiçi (online) olarak oy kullanacaktı. Ancak Sunak'ın tek aday olarak kalmasının ardından, seçim gerçekleştirilmeden yeni lider belli oldu.

Seçime katılacak adayların bugün 100 milletvekilinin desteğini alması gerekiyordu. Başbakan adayı Penny Mordaunt, partinin 357 milletvekilinden en az 100'ünün desteğini alamadı ve bugün yarıştan çekildi. Böylelikle Rishi Sunak seçimlerde tek aday kaldığı için, başbakanlık koltuğuna geçme hakkı kazandı.

MORDAUNT HAKKINDA İDDİALAR

Sunak'ın rakibi Avam Kamarası Grup Başkanı ve eski Savunma Bakanı Penny Mordaunt, Boris Johnson ile hükümette görev karşılığı seçimden çekilmek yönünde anlaşmaya vardığı iddialarını yalanlamıştı.

Birleşik Krallık eski başbakanı Boris Johnson ise dün akşam liderlik yarışına katılmayacağını açıklamıştı.

 
 
 
 

 


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber