Geri

InterContinental Bursa, Atış Grup ile faaliyete geçiyor

IHG Hotels & Resorts, InterContinental markasının üst düzey lüks konseptini, Atış Grup ortaklığı ile Türkiye’nin 4. Büyük şehri Bursa’da da yaşatacak. Müşterilerine, yenilikçi lüks konseptte hizmet verecek olan InterContinental Bursa, yatırımlarıyla, gayrimenkul sektörünün en önemli markalarından biri olan Atış Grup’un hayata geçirdiği, Türkiye’nin en büyük karma projelerinden biri olan Downtown Bursa’da faaliyete geçiyor.

16:03:16 | 2022-10-19



Haberi Sesli Dinle

Dünyanın önde gelen otel şirketlerinden biri olan IHG Hotels & Resorts ile Atış Şirketler Grubu, dünyaca tanınan InterContinental Hotels & Resorts markası için Türkiye’nin en önemli sanayi ve turizm kentlerinden biri olan Bursa’da heyecan verici yeni bir anlaşmaya imza attı. Bu imza ile birlikte IHG'nin 2022 yılı içinde global lüks ve yaşam tarzı segmentine 50 yeni otel ekleyeceği belirtildi.

InterContinental Bursa, 2006 yılında kurulan ve çok sayıda marka plaza ve konut projesini hayata geçiren, Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul şirketlerinden biri olan Atış Grup ortaklığıyla geliştiriliyor. Yeni inşa edilen InterContinental Bursa, markanın kendine has tarzını sergilerken ve 3 milyondan fazla nüfusuyla Türkiye’nin dördüncü büyük şehrine lüks bir seçenek getiriyor. InterContinental Bursa’nın 2024 sezonunda açılması planlanıyor.

InterContinental Bursa, hizmet vermeye başladığında en yüksek standartlara sahip 192 odaya, farklı türde restoranlara, toplantı odalarına, yüzme havuzlarına, spa ve fitness alanına ev sahipliği yapacak. Otel, Bursa’da bulunan 850 konutu, 112 marka konutu, 200 seçkin mağazası, yerel bir müzesi, son teknolojiye sahip sinema salonları, aile eğlence merkezi ve açık hava alışveriş merkezi ile toplamda 75 bin metrekarelik geniş çaplı bir projenin parçası olacak.

Yeni atılan imzalarla ilgili olarak IHG Hotels & Resorts, Geliştirme Avrupa Başkan Yardımcısı olan (Bayan) Willemijn Geels konu ile ilgili gelişim aşamalarından şöyle bahsetti: “Türkiye, IHG için büyüyen önemli bir pazardır. Bursa’daki ilk InterContinental tesisimizle ilgili imzaların atılması da muhteşem bir dönüm noktasıdır. Proje yatırımcısı Atış Yapı ile çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz, uzun ve verimli bir ortaklık için sabırsızlanıyoruz. Bu imza, IHG’nin, pazar lideri olan markalarımızı Avrupa’nın dört bir yanındaki yeni ve cazip hedeflere taşıma konusundaki kararlılığının bir göstergesidir.”

Atış Şirketler Grubu CEO’su Ahmet Atış, süreç ile ilgili bilgileri şu şekilde aktardı: “Yatırım stratejilerimizde attığımız her adımda olduğu gibi IHG Hotels & Resorts ile kurduğumuz birliktelikte de ‘en yeni’, ‘en iyi’ ve ‘en farklı’ olanı Bursa’ya kazandırmayı amaçladık. InterContinental Bursa’nın özgün ve baş döndürücü nitelikteki luxury konseptinin, Bursa'daki konaklama standartlarını daha önce hiç görülmemiş bir seviyeye taşıyacağına inanıyoruz.”

InterContinental Bursa, dünyanın en iyi lüks otel markalarından birini Türkiye’de yeni bir konuma taşıyor. Türk tarihinin stratejik coğrafyasını sırtlanan Bursa, UNESCO Dünya Mirası statüsüne sahip, Osmanlı mimarisinin yer aldığı parlak renkli evleri, dolambaçlı sokakları ve termal kaplıca banyolarıyla büyüleyici bir şehir. Bursa aynı zamanda tekstilden otomotive, tarımdan mobilyaya, turizme kadar birçok sektör için gerek iç gerekse dış piyasalar açısından önemli bir itici güç konumunda bulunuyor.
2021 yılında InterContinental Hotels & Resorts, dönüm noktası olan 75’inci yılını kutladı. 1946 yılında kurulan marka, beklenmedik yerlerde modern lüks ve öncü tasarım ile birlikte anılır oldu. Bugün 200'den fazla InterContinental Hotels & Resorts bulunmaktadır ve her otel cesur keşifleri, seyahatleri ve kültürel keşifleri kutlamaktadır. Türkiye, halihazırda şehrin Avrupa yakasında yer alan, Boğaz’a ve İstanbul’un tarihi siluetine bakan InterContinental İstanbul'a ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca, InterContinental Grand Ankara ile ilgili anlaşma 2021 yılında imzalanmış olup ve 2024 yılında açılması planlanmaktadır. Kusursuz lezzet ve seçkin konukseverlik anlayışının 75. yılını kutlayan marka, yeni açılışlarla küresel ayak izini büyütmeye devam ediyor.

 


ETİKET :