Geri

“İş var ama eleman yok!”

İş adamı İhsan Dağlı, şirketinde çalıştıracak eleman bulamadığından yakınıyor. Dolgun maaşla çalışacak 20 kişiye ihtiyacı olduğunu belirten Dağlı, yaşadığı süreci anlatan bir slogan bile oluşturmuş: “İş var ama eleman yok!”

07:58:27 | 2023-07-08



Haberi Sesli Dinle

 

Erkan ŞEN / Lider Bursa

Bursa’da uzun yıllardır başarıyla hizmet veren Nartem Üretim Destek Hizmetleri, çalıştıracak işçi bulamıyor.

Şirketin sahibi İhsan Dağlı gazetemize yaptığı açıklamada, özellikle gençlerin çalışma isteğinin olmamasını, “Tüketim toplumu haline geliyoruz. Gençlerimizin üretmesi, çalışması, ter dökmesi lazım” sözleriyle yorumladı.

Üretimde yetiştirilmek üzere lise mezunu, askerliğini yapmış erkek personeller alacaklarını dile getiren Dağlı, 22-45 yaş aralığındaki vatandaşları istihdam etmek adına birçok platformda da ilan vermiş durumda.

 

YENİ NESİL ÇOK SEÇİCİ”

İnsanların sokakta işsizlikten yakındığını ifade eden Dağlı, çalışmak isteyene iş olduğunu söyleyerek şu değerlendirmeyi yaptı: “Şu dönemde personel bulmak çok zor. İşsizlik yok ama iş beğenmemezlik var; yeni nesil çok seçici oluyor. Mesela bizim işimiz çok rahat. Önemli olan personellerin işine sahip çıkması. Bizdeki iş potansiyeli çeşitli dallarda olduğu için yoğunlukla eleman alımı yapıyoruz ve günü gününe maaş, avans ödemeleri yapılıyor. Yapmış olduğu mesailer bordrolara işleniyor. Kesinlikle bir yasal sıkıntı, olumsuzluk olmuyor. Ayın 5 ve 10’u arasında maaş ödemeleri yapılıyor; ayın 20 ya da 25’inde de avans ödemesi yapılıyor. 4 ayda 1 erzak yardımı yapıyoruz çalışanlarımıza. 22-45 yaş arası personel alımımız devam etmektedir. Bizimle çalışacak vatandaşlarımız şirketimize başvuru yapabilirler. Saat 09.00 – 18.00 arasında 05323676946 numaralı hattımızdan bize ulaşabileceklerinin de bilgisini paylaşmak isterim.”

BURSA'NIN HER YERİNE SERVİS

İşçilerine servisli ulaşım şansı da sunduklarının altını çizen Dağlı, “Eski fakülte, Ankara Yolu üzeri, Kent Meydanı, Beşyol, Küçük Balıklı, Çiçek Pastanesi, Çifte Havuzlar, Merinos, Kanalboyu, Sırameşeler, Acemler, Soğukkuyu, Karaman, İhsaniye, Hürriyet, Adalet, Bağlarbaşı, Esentepe, Hamitler, Fethiye, 1050 konutlar, Emek, Geçit gibi bölgelere ulaşabilen geniş bir servis ağımız olduğunu da söylemek istiyorum. Nartem Üretim Destek Hizmetleri olarak acil 20 personele ihtiyaç olduğunu belirtiyorum. Net Maaş ise şimdilik 12 bin TL. 4 ayda bir erzak yardımı yaptığımızı da belirtmek isterim. SSK – yol – yemek de tarafımızda sağlanmakta zaten. Tekrardan söylemek isterim ki işsizlik yok. Bu en üzücü olanı maalesef. Kolay para kazanmayı fırsat bilen ve üretmeyen bir millet olmamak için gerekli çabayı göstermeliyiz. Hatta bu süreci anlatabilecek bir slogan bile buldum artık: İş var ama eleman yok” şeklinde konuşarak, çalışmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu belirtti.

“MAĞDURİYET YAŞIYORUZ”

Dağlı, sözlerini kurduğu şu cümlelerle noktaladı: “Bizim gibi firmalar, fabrikalar personel arayışında olduklarını dile getiriyorlar. Zaman zaman Organize Sanayi, Demirtaş, Kayapa, Hasanağa, Nilüfer Organize, Kestel Organize’deki firmaları ziyaret ettiğimde; tüm firmalar personel sıkıntısı yaşadıklarını dile getiriyorlar. İlkokul, orta okul bakmadan personel temini yapmak istiyorlar. Zaman zaman İş-Kur, BİKO, Nilüfer Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gürsu ya da Osmangazi belediyelerinden bile personel taleplerimiz oluyor. İş-Kur ve BİKO olmak üzere, 6-10 bin arası telefon ve mesaj yolu ile işsiz personellere ulaşılıyor; toplu görüşmelere davet ediliyor. Gele gele 10 kişi ya da 15 kişi geliyor inanır mısınız... Bir türlü istenen sayıyı yakalayamıyoruz. Bunları canlı canlı yaşıyoruz. BİKO ve İş-Kur da eleman taleplerine cevap veremiyor, onlar da bu duruma çözüm bulamıyor. Artık tek çarem kaldı; gerekli noktalara stantlar kurup sokakta personel arayışına geçeceğim. Bir de şundan bahsetmek isterim, organize sanayi bölgesinde dolaşırken gördüğüm insanlara “İş mi arıyorsunuz?” diye sorarak, ayak üstü iş görüşmeleri yaptığım çok zamanlar oluyor. Birçok sanayi bölgesinde bunu yapmışımdır. Güvenlik kameralarından izleyen görevliler “Bu kişi ne yapıyor böyle” diye şaşırıyordur herhalde. Vatandaşı arabaya alıp fabrikaya götürüyor, işi gösterip anlatıyorum. ‘Tamam’ deyip evraklarını getiren dahi olsa iş başı yapmayanlar oluyor. Bir gün önceden SSK girişlerini yaptığımızdan da çok mağdur oluyoruz. Tekrar işbaşı yapmadan, çıkış veriyoruz. Çok enteresan kişilerle karşılaşıyoruz gerçekten.”

 


ETİKET :   işsizlikhaberekonomigündem