Geri

İsrail'in Kuzey Güney yalanı... Her yeri vuruyorlar

İsrail'in, ‘Gazze’nin kuzeyini terk edin’ çağrısının ardından 1 milyondan fazla Gazzeli kuzeye doğru göç etti. Ancak kuzeydeki Han Yunus kenti yine saldırıların hedefinde. Kentte saldırılardan kurtulamayanlar kamyonlarla birlikte Refah Sınır Kapısı’nda çocukları kucaklarında bir umut yaşamlarını kurtarmayı bekliyor.

23:19:36 | 2023-10-22



Haberi Sesli Dinle

Bombardıman altındaki Gazze Şeridi'nde yaşam savaşı, sınırlarda ise ölüm kalım arasında sıkışanların Gazze'den kurtulma mücadelesi var.

ABD ve Avrupalılar, ülkelerine dönmek için Mısır sınırındaki Refah kentinde bekliyor.

Öte yandan Mısır sınırına yakın Han Yunus kenti de Filistinliler için görece güvenli olarak belirlenmişti. İsrail, Gazzelilerin buraya taşınmasını söylemişti. Ancak Han Yunus da saldırıların altında.Kentte Nasser Hastanesi’ne yakın bir kafe ve BM'ye ait bir okul da bombalandı. Kafe'nin terk edilmiş moloz yığınları arasındaki görüntüsü, burada önceden yaşam olduğunun bir örneği gibiydi. Saldırıda ölen ve yaralananlar oldu.

İsrail Savunma Bakanlığı açıklamasında, kafenin Hamas tarafından kontrol merkezi olarak kullanıldığını kaydetti. Filistin basını da kafenin birçok insanın saldırılar nedeniyle sığınağı olduğunu yazdı.


ETİKET :   bursagündemsiyasetekonomibilim teknolojispordünyaasayiş