Geri

13 İsrailli esir Kızılhaç'a teslim edildi

7 Ekim'deki saldırılardan bu yana terör devleti İsrail ve Hamas arasında ilk esir takası gerçekleşti. Bu kapsamda 12 Taylandlı işçi serbest bırakılırken 13 İsrailli ile Kızılhaç'a teslim edildi. 39 Filistinli mahkumun salıverilmesi için bekleyiş sürüyor.

17:40:33 | 2023-11-24



Haberi Sesli Dinle

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 günlüğüne verilen insani aranın başlamasına rağmen İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları 49. gününde sürüyor. İşgalci İsrail'in saldırılarına rağmen esir takası da başladı. Filistinli kadın ve çocukları teslim alacak Kızılhaç ekibini taşıyan otobüsler, İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da bulunan Ofer hapishanesine ulaştı. Filistinli 24 kadın ve 15 erkek çocuk, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa'dan Batı Şeria'daki Ramallah'ta bulunan Ofer tutukevine naklediliyor.

13 İsrailli esir serbest bırakıldı

Hamas 13 İsrailli esiri Kızılhaç ekiplerine teslim etti. 12 Tayland vatandaşı da serbest bırakıldı. Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, Hamas'ın elindeki 12 Taylandlı esirin serbest bırakıldığını açıkladı. Hamas ile İsrail'in uzlaştığı "çatışmalara insani ara verilmesi mutabakatı" kapsamında İsrail hapishanelerinden 39 Filistinlinin serbest bırakılması bekleniyor.

 

 


ETİKET :   bursagündemasayişdünyasiyaset