Geri

İŞTE BURSASPOR'UN TRANSFER TAHTASI İÇİN ÖDEMESİ GEREKEN RAKAM

Bursaspor Kulübü Başkanı Ömer Furkan Banaz, İbrahim Yazıcı Özlüce Tesislerinde basın toplantısı düzenliyor. Banaz, "Bursaspor’un yeni sezon öncesi transfer tahtası için ödemesi gereken tutar yaklaşık 200 milyon TL." dedi

14:21:02 | 2022-05-16



Haberi Sesli Dinle

HABER/ Tolga ÖZTAŞ

Bursaspor Kulübü Başkanı Ömer Furkan Banaz, İbrahim Yazıcı Özlüce Tesislerinde basın toplantısı düzenliyor.

BURSASPOR TRANSFER YAPABİLECEK Mİ?

Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz, transfer tahtasının açılabilmesi için gerekli rakamı da açıkladı.

Başkan Banaz, “140 milyon lira gibi bir rakamla karşı karşıyayız. Ofosu ve Matavz’ın dosyaları da gelirse 45 milyon lira daha üstüne eklenir. Rakam da 185 milyon lira gibi bir rakama çıkar. Transferle ilgili sürece Bursa kamuoyunun karar vermesi gerekiyor.

Yönetimimiz ve başkan beyin bugüne kadarki katkısı 40 milyon lira. Bahsettiğimiz rakam ise bunun neredeyse 5 misli. Muhataplarıyla muhakkak istişare edeceğiz. Yalnız şunu da belirtmek isterim; Bursaspor’un artık uzun vadeli planlar yapması gerekiyor. Özellikle mali ve idari açıdan belki 5, belki 10 yıllık planlamaya ihtiyacı var” diye konuştu.

İşte Banaz'ın konuşmalarından öne çıkan başlıklar;

İCRAYA GELMİŞLER

“Büyükşehir Belediyesi bu işe dahil oldu. Parası kalan üşüştü. Belediyeden paramızı  alırız diyerek. Kupaya bile icra koyacağız diyenler oldu. İcra takibi koşturanlar oldu. Sezon sonunu bekleyin dedik fakat avukatlar ellerinde ki kağıtları gösteriyor. Hukuki olarak bu baskıları etüt ederek, bunlara eyvallah etmemek için 3-5 kuruş vermeyip mücadele ettik. Onları çırak çıkarmak niyetimiz idi. Buzdolabı ve televizyonları icra ile almışlardı. Hukuki olarak geri kazandık, getirdiler.

 

ŞİMDİLİK 145 MİLYON

“145 milyon lira gibi bir rakamla karşı karşıyayız. Ofosu ve Matavz’ın dosyaları da gelirse 45-50-55 milyon lira daha üstüne eklenir. Rakam da 185-200 milyon lira gibi bir rakama çıkar. Transferle ilgili sürece Bursa kamuoyunun karar vermesi gerekiyor. Yönetimimiz ve başkan beyin bugüne kadarki katkısı 40 milyon lira. Bahsettiğimiz rakam ise bunun neredeyse 5 misli. Muhataplarıyla muhakkak istişare edeceğiz. Yalnız şunu da belirtmek isterim; Bursaspor’un artık uzun vadeli planlar yapması gerekiyor. Özellikle mali ve idari açıdan belki 5, belki 10 yıllık planlamaya ihtiyacı var.”

 

ADAY YOKSA DEVAM

“Makam ve menfaat çıkarları doğrultusunda Bursaspor’u basamak olmak için kullanan insanların karşısındayız. Biz göreve gelirken kimse bu tablonun içinde olmak istemedi. Bursaspor’u sahipsiz bırakma gibi bir niyetimiz yok. Göreve devam ediyoruz, olağanüstü genel kurul kararımız yok. Biliyorsunuz ayrıca yeni bir spor yasası çıktı. Ve çok önemli sorumluluklar yüklüyor. Önümüzdeki süreçte sadece Bursaspor’un maddi yükümlüklerini karşılayacak ve Bursaspor camiasından onay alan oluşumun önünü açacağız.”

 

ADANUR’A BORÇ VAR

“Emin Adanur yönetimine mali anlamda borcumuz var. Tam olarak emin değilim ama 33 milyon TL civarında borcumuz olması gerekiyor. Trabzon‘a sattığı oyunculardan alınan çeklerin haricinde Trabzonspor‘un şampiyonluk priminden de Bursaspor‘a gelmesi gereken 3 milyon TL içinde Emin Adanur temlik koydurdu.”

 

HOCALARA 6 MİLYON LİRA

“Hocalara bu sezon 6 milyon lira gibi bir bütçe ayrılmış. Fatih Tekke ile 3 milyon Lira sözleşme imzalanıyor. 3-4 maçlık performanstan sonra 1 milyon lira ödenerek gönderiliyor. Özcan Bizati ile 900 bin lira ödeme yapılıyor kalan 923 bin lira ödeme bekliyor. Tamer Tuna ile 1 milyon liradan fazla ödeme yaptık. Mustafa Er Hocaya 500 bin lira ödedik. Bir önceki sözleşmesinden hocamız haklarından feragat etmişti.”


ETİKET :