Geri

Kadıköy'deki düellodan Trabzon galip çıktı... Fener evinde 'Fırtına'ya teslim

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında konuk olduğu Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup etti. Sarı-lacivertli takım mücadeleyi 10 kişi tamamladı.

21:09:00 | 2023-11-04



Haberi Sesli Dinle

Trendyol SüperLig'in 11. haftasındaki dev maçta Fenerbahçe, Trabzonspor'u ağırladı. Konuk ekip sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. Bordo-mavili takıma galibiyeti getiren golleri 10. dakikada Onuachu, 46. dakikada Berat, 47. dakikada Pepe kaydetti. Fenerbahçe'nin golleri ise 61 ve 90. dakikalarda penaltıdan Tadic'ten geldi. Sırp yıldız, ikinci penaltıda direğe takılırken, hakem Zorbay Küçük VAR kararıyla vuruşu tekrarlattı ve Tadic bu kez ağları buldu.

Fenerbahçe'de İsmail Yüksek, 78. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını sahada 10 kişi bıraktı.

Ligde bu maça kadar 10'da 10 yapan ve resmi maçlarda üst üste 21 galibiyet alan Fenerbahçe'nin serisi bu skorla sona ermiş oldu. Sarı-lacivertliler 30 puanda kalarak liderliği Galatasaray'a kaptırdı. Trabzonspor ise bu galibiyetle puanını 19'a yükseltti.

Öte yandan Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy'de son lig galibiyetini 1997'de alan Trabzonspor, 26 yıllık serisiyi de sona erdirdi.

MAÇ ÖZETİ

8. dakikada sağ taraftan Osayi’nin içeri çevirdiği topa ön direkte İrfan Can’ın yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

10. dakikada sol taraftan Visca’nın içeri çevirdiği topa arka direkte Onuachu’nun yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Livakovic’in müdahalesine rağmen ağlara gitti. 0-1

43. dakikada sol taraftan Ferdi’nin kullandığı köşe vuruşunda savunmadan seken topa Zajc’ın ceza yayı içinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.


ETİKET :   bursagündemasayişdünyasiyasetsporkültür sanatmagazineğitim