Geri

Kaptanlıktan hocalığa... Bursaspor 3 yıl Batalla'ya emanet

Bursaspor’un efsane futbolcularından Batalla, 3 yıllık sözleşmeye imzasını atarak Yeşil Beyazlı takımın yeni teknik patronu oldu.


12:19:30 | 2024-07-09



Haberi Sesli Dinle

Özlem YOĞURTÇUOĞLU

Bursaspor’u ayağa kaldırmak için harekete geçen Yeşil Beyazlı camiada bir hayal daha gerçek oldu.

Timsah’ın efsane kaptanlarından Pablo Martin Batalla, teknik adam olarak Yeşil Beyazlı kulüp ile 3 yıllık sözleşmeye imzasını attı.

2024 senesini dinlenerek geçirme kararı verdikten sonra Bursaspor’dan teklif geldiğini söyleyen Batalla, “Bursaspor söz konusu olunca her şey değişti” değerlendirmesinde bulundu.

Yuvaya döndüğü için çok mutlu olduğunun altını çizen Batalla, transfer tahtasının açılmasından ve camianın bütünleşmesinden etkilediğini kaydederek, “Bu sene çalışmama kararım vardı ama Bursaspor söz konusu olunca herşey değişti. Burada olmaktan çok mutluyum. Burayı kendi ailem olarak gördüm. Yardım etmekten çok memnunum. Nilüfer’deki tecrübemden dolayı bir kaç kulüpten teklif aldım ama aile planlarımdan dolayı bunları kabul etmedim. Bursaspor’un planı, transfer tahtasının açılması beni etkiledi. Kabul etmek zor olmadı. Konu Bursaspor olunca zaten ailem de beni her zaman destekliyor.” şeklinde konuştu.

Oyun sistemini oyunculara göre belirleyeceğinin bilgisini paylaşan efsane isim, sahaya her maçı kazanmak için çıkacaklarına vurgu yaparak, ““Oyun sistemimizi oyunculara göre belirleyeceğiz. Biz her maçı kazanmak için oynayacağız. Hedefimiz belli. Bursaspor taraftarı eşsiz bir taraftar. Neredeyse bir oyuncu daha oluyorlar. Tabii ki bizim işimizde önemli. Takımla taraftar arasındaki kimlik uyumunu da sağlayacağımızı düşünüyorum. En son forma giydiğim Gençlerbirliği maçında yerimi Çağatay Yılmaz’a bırakmıştım. Çağatay çocukluğundan beri tanıdığım bir sporcu. Çok iyi bir sezon geçirdi ancak gelen teklifler var. Bazen teklifleri kabul etmek gerekiyor. Bu Çağatay için de güzel bir fırsat olacak” ifadelerini kullandı.

“Takımımda Vakıfköy çocuklarına fırsat vermek istiyorum” diyen Batalla, yapılacak yeni transferlerin de sinyalini verdi. “Karacabey Belediyespor’dan gelen iki oyuncuyu da tanıyorum. Ama ben kulüpte hali hazırda 2 tane iyi sağ beke sahip olduğumu düşünüyorum. Hem genç hem de Milli takımlarda oynamış sağ bekler. Ben de onlara şans vermek istedim. Vakıfköy çocuklarına fırsat vermek istedim. Ben de yanılabilirim. En az yanılacağım şekilde plan yapmaya çalışıyorum.”

 Törende Yeşil Beyazlı temsilcimizin yeni sezon öncesi ilk antrenmanının 22 Temmuz'da gerçekleştirileceği, kampın ise Afyon'da yapılacağı bildirildi. 

 


ETİKET :   bursasporimzabatalla