Geri

Kedi ve köpek sahipleri dikkat!

Hayvanların çoğalmalarını kontrol etmek amacıyla uygulanan kısırlaştırma operasyonu, veteriner hekimler tarafından öneriliyor. Minik dostlarımızı kısırlaştırmadan önce göz önünde bulundurulması gerekenleri Veteriner Hekim Osman Aydoğmuş anlattı.

14:14:34 | 2023-08-20



Haberi Sesli Dinle

Evde veya sokakta beslediğimiz minik dostlarımız için kısırlaştırma operasyonunun gerekli olduğunu belirten Veteriner Hekim Osman Aydoğmuş, “Kısırlaştırmayı biz hekimler olarak özellikle tavsiye ederiz. Belediyeler sokak hayvanları için kısırlaştırma işlemi yapıyor. Hayvanseverlerin de buna destek olarak kısırlaştırılmamış olan hayvanları bildirmesinde fayda var. Operasyondan sonra ise hayvanların beslenmesi dahil takibinin yapılması gerekiyor” diye aktardı.

detail-photo-fancybox-0

Kısırlaştırmanın ev ve sokak hayvanları için farklı yaş aralığında yapılması gerektiğini söyleyen Aydoğmuş, “Sokak hayvanlarında kısırlaştırma, hayvan henüz ergenlik dönemine gelmeden veya geldiği günlerde 6-9 aylıkken yapılmalı. Ancak evde beslediğimiz hayvanlar 1 yaşın üzerine çıktığında kısırlaştırma operasyonunun yapılması uygun olur” dedi.

“OPERASYONDAN SONRA KİLO ALMA EĞİLİMİ ARTAR”

Kısırlaştırma operasyonundan sonra hayvanlarda kilo alma eğiliminin arttığını belirten Aydoğmuş, “Operasyondan sonra daha çok mama tüketirler ve kilo alırlar. Kilo arttıkça da mama tüketim isteği de artar. Bu bir kısır döngüye girer. Kısırlaştırılan hayvanlar için özel diyet mamalar var. Her mamanın arkasında da o hayvanın kilosuna göre verilebilecek gram vardır. Ambalajında belirtilen gramaja uyarak mama vermek gerekiyor” diyerek sözlerini sonlandırdı. (liderhaber.com.tr)

 


ETİKET :   liderhaberveterinerhaberkediköpekkısırlaştırma