Geri

KURBAN BAYRAMINA SAYILI GÜNLER KALDI! İŞTE BURSA'DA SON DURUM

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Vatandaşların tatlı bayram telaşı devam ediyor. Bursa'da kurban pazarlarında büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklar alıcılarını bekliyor. İşte kurban pazarında son durum.


10:09:16 | 2022-07-07



Haberi Sesli Dinle

HABER: İLKNUR YILMAZ KAMERA: SERCAN KUŞ

Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Hayvan pazarlarında hazırlıklar devam ediyor. Vatandaşlar bütçelerine uygun kurbanlık almak için pazarın yolunu tuttular. Özellikle pandeminin ardından yeniden bayramları dolu dolu yaşamak vatandaşların en çok özlediği şeyler arasında yer alıyor. Nerede o eski bayramlar yerine, insanlar artık pandemide geçen bayramları anımsıyor.

HAYVAN SAĞLIĞI ÇOK ÖNEMLİ

Hayvan sağlığının ve uygun bir şekilde kurban kesimi gerçekleştirmek kurban bayramının en önemli unsurlarından bir tanesi. Bu anlamda belediyeler son yıllarda titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği, Veysel Karani Modern Kurban Satış Tesisi şehre kazandırılan önemli hizmetlerden bir tanesi. Bununla birlikte vatandaşlar Türkiye’nin birçok ilinden kurbanlıklarını satmak için Bursa’ya geldiler. Saha çalışmalarında gözlemlediklerim ise gelen satıcıların tesisten memnun kaldıklarını ifade ettiler. Pazarların kıyasıya pazarlığı ise yıllardır olduğu gibi bu sene de devam ediyor.

 PAZARIN GÖZDESİ ‘PAŞA’

 Ancak artan maliyetler elbette satıcılarında giderlerine yansımasından dolayı bazı kesim bu durumdan şikayetçi. Bu sene Kurban Pazarı’nın gözdesi ‘Paşa’ oldu. Tam 1 ton 200 kilogram ağırlığında olan Paşa, 70 bin liraya satıldı. Pazarda büyükbaş hayvanlar 20 ile 70 bin lira arasında değişirken, küçükbaş hayvanlarda ise en uygun 2 bin 500 lira ile 6 bin lira arasında satışa sunuluyor. Geçen seneye oranla fiyatlar yüzde 80-90 artış görüldü. Artışın birden fazla sebepleri var. Mazot fiyatları, yem, hayvanların giderleri bu sene kurbanlıklarda nasibini aldı.

 BAŞKAN DÜNDAR, PAZARI ZİYARET ETTİ

 Osmangazi Belediyesi kurban pazarında bayrama kısa bir süre kala hummalı çalışmalar devam ediyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kurban pazarını ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

 Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kurban Bayram’ına kısa bir süre kaldı. Son 1 hafta içerisine girdik. Son günler pazar hareketli olduğunu belirtti. 1 ay öncesinden pazar yerleri açıldı. Arefe gününün daha yoğun olacağını düşünüyoruz diyen Dündar, 15 bin küçükbaş 5-5.500 civarında büyükbaş geldiğini satışların devam ettiğini belirtti.

 Dündar, şöyle davam etti:

Kesimlerde belli noktalarda devam edecek. Bununla birlikte gelen hayvanların kontrolü önemli. Şehir dışından gelen hayvanlar sağlık belgesi alarak yurt dışından gelenler ise pasaportlu şekilde alındı. Burada vatandaşlar rahatlıkla kurbanlıklarını alabilir. Şimdiden herkesin Kurban Bayramını kutluyorum.”

 

 

 


ETİKET :