Geri

Kurtulmuş'tan Orta Doğu'da barış mesajı

Meclis Başkanı Kurtulmuş, G20 Parlamento Başkanları Zirvesi için Hindistan'daydı. Günlerdir devam eden ve binlerce sivilin hayatını kaybettiği İsrail-Filistin çatışmaları sürerken kalıcı barışın sağlanması için düzenlenen toplantıya katıldı. Kurtulmuş, "Orta Doğu, dünyanın barış kapısıdır. Kalıcı barışı sağlamak için 1967 sınırlarında başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmalı" dedi.

22:39:27 | 2023-10-14



Haberi Sesli Dinle

Sivillere yönelik saldırıların sona ermesi ve insani yardım ulaştırılabilmesi için çalışmalar yapıldı. Kalıcı barışı sağlamak amacıyla G20 Parlamento Başkanları Zirvesi’nde diplomasi trafiği sürüyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail-Filistin çatışmaları sürerken Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen zirvedeki ilk uluslararası toplantıya katıldı. Kurtulmuş, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan, Endonezya, Rusya ve Güney Kore’nin Meclis Başkanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi.Meclis Başkanı, İsrail-Filistin çatışmasında sivillere yönelik saldırıların bitmesi ve barış ortamının sağlanması için bütün ülkelere barışı önceleyen politikalar konusunda çağrı yaptı. “Sivilleri hedef alan hiçbir saldırı kabul edilemez. Hiçbir şey ne bu tür saldırıları ne de uzun yıllardır devam eden işgal politikalarını mazur göstermeye yeterli değildir. Dünya barışının kapısı Orta Doğu’dur, kilidi ise Filistinlilerin haklarına kavuştuğu bütün dinlerin aynı yerde yaşayabildiği çözüm kurmaktır. Orta Doğu'da barış şarttır dünyanın üzerimde hassasiyetle durması gereken konulardandır. Kalıcı barışı arayacaksak bunun anca 1967 sınırlarında, başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasından geçtiğini de unutmamalıyız.”Kurtulmuş, cuma namazı kılmak için Mescid-i Aksa'ya giden Filistinlilere yapılan saldırıyı da kınadı. “Müslümanların cuma namazı kılarken Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıları bir kez daha şiddetle kınadığımızı ifade etmek isteriz. 56 yıldır devam eden işgal yasa dışı yerleşimcilerin mülk gaspları ve kutsal mekanlara yönelik saldırılar asla kabul edilemez.”


ETİKET :   bursagündemsiyasetekonomibilim teknolojispordünyaasayişçevre