Geri

'Kuru Otlar Üstüne' Saray Bosna Film Festivali’nde

29. Saraybosna Film Festivali, 'Kiss the Future' filmiyle başladı. Festivalde Nuri Bilge Ceylan'ın ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmi de gösterilecek.

10:08:18 | 2023-08-18



Haberi Sesli Dinle

Bosna Hersek'te 1992-1995'teki savaşın olumsuzluklarını gidermek, kültür ve sanatın merkezi olma hedefiyle organize edilmeye başlanan Saraybosna Film Festivali dolayısıyla kentin çeşitli noktalarındaki sinema salonlarında bu yıl 70 ülkeden 230'dan fazla film gösterime girecek.

Yarın akşam başlayacak SFF'de tematik filmlerin gösteriminin yapıldığı Focus programı kapsamında Ceylan'ın Fransa'da düzenlenen 76. Cannes Film Festivali'nde En iyi kadın oyuncu ödüllü filmi Kuru Otlar Üstüne ve Gümürhan'ın Beraber filmi sinemaseverlerle buluşacak.

NE ZAMAN VİZYONA GİRECEK?

76’ncı Cannes Film Festivali’nde yarışan ve Merve Dizdar'a "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandıran "Kuru Otlar Üstüne" 29 Eylül’de vizyona girecek.

Türkiye'de ilk kez Altın Koza Film Festivali'nde sinemaseverlerle buluşacak olan film gösterimine Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu ve Musab Ekici ile film ekibi katılacak.

KONUSU HAKKINDA

Film, Doğu Anadolu'nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan resim öğretmeni Samet'in başına gelen ve anlam vermekte zorlandığı olaylara odaklanıyor.

Nuri Bilge Ceylan kendi sitesinde Bursalı Gazeteciye yer verdi

Dünyaca Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan kendi resmi internet sitesinde Bursalı gazeteci Cüneyt Alkış’ın ‘Nuri Bilge’nin Tanıtım Anlayışı Da Filmleri Gibi’ başlıklı yazısına yer verdi. Sinema ve Kültür Sanat alanında yazılar yazan Cüneyt Alkış, ilgili yazısında NBC’nin tanıtım/PR anlayışının da sineması gibi oldukça minimalist olduğuna dikkat çekiyor.

Cüneyt Alkış'ın yazısı: Nuri Bilge'nin Tanıtım Anlayışı da Filmleri Gibi 

 


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber