MHP Bursa’dan Soğuksu açıklaması: Çiftçimizin hakkını yedirmeyiz!

Kestel Soğuksu Bölgesi hakkında yazılı açıklamada bulunan MHP İl Başkanı Tekin, “Çiftçimizin arazisinin değerlenmesi, düşük maliyet yüksek fayda ile sanayicimize üretimini kolaylaştıracak faktörlerin her açıdan devreye alınması, ihracat kapasitemizi arttırarak ülkemize döviz girdisi sağlanması, işsizlikten yakındığımız bugünlerde istihdamı destekleyecek ve arttıracak adımların atılması her Türk Evladının olduğu gibi bizim de önceliğimiz ve üstlendiğimiz görevlerin, sorumluluğumuzun gereğidir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanı Muhammet Tekin, Kestel Soğuksu Bölgesi hakkında yazılı açıklamada bulundu. Uzun zamandır Bursa kamuoyunun gündemini meşgul eden olayı yakından takip ettiklerini kaydeden Başkan Tekin, “Kestel Soğuksu Bölgesinde yer alan organize sanayi bölgesi projesi ile ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Öncelikle belirtmek isteriz ki olmazsa olmazımız Cumhur İttifakı ruhunun gereği, Bursa’mıza yakışan bir yönetim ve sorumluluk anlayışı ve tabir yerindeyse kuyumcu hassasiyetiyle hareket etmekteyiz. Çiftçimizin arazisinin değerlenmesi, düşük maliyet yüksek fayda ile sanayicimize üretimini kolaylaştıracak faktörlerin her açıdan devreye alınması, ihracat kapasitemizi arttırarak ülkemize döviz girdisi sağlanması, işsizlikten yakındığımız bugünlerde istihdamı destekleyecek ve arttıracak adımların atılması her Türk Evladının olduğu gibi bizim de önceliğimiz ve üstlendiğimiz görevlerin, sorumluluğumuzun gereğidir. Kestel/Soğuksu’da yapılması düşünülen İleri teknoloji sanayi bölgesi sürecini tarım arazilerimizin korunması, ihtiyaç dahilinde ise sanayicimizin haklarının savunulması ve Kamu yararı sağlanması noktasında değerlendiriyoruz. Kamu yararı olmayan, dar bir çevrenin menfaatlerini önceleyen her türlü yaklaşımın karşısındayız” değerlendirmesini yaptı.  

“YANLIŞ ADIMLARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Tekin, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu bağlamda Bursamızın nitelikli tarım arazilerinin talan edilmesini doğru bulmuyoruz. Bu bölgede planlanan sanayi alanı 3 bin 300 dönümlük araziyi kapsıyor. 3 bin 300 dönümlük alanın 2 bin 300 dönümü hazine arazisi iken konut yapmak amacı ile TOKİ’ye devrediliyor. TOKİ konut yapmaktan vaz geçiyor. Bir grup sanayici tarafından bir Kooperatif kuruluyor. Kooperatif TOKİ’den sanayi alanı olmak koşuluyla 2 bin 300 dönümlük alanı satın alıyor. Bin dönümlük şahıs arazisinin 800 dönümünü anlaşma ile 200 dönümünün de kamulaştırma yoluyla S.S İleri Teknoloji Sanayi Toplu Yapı Kooperatifine devri yapılıyor. TOKİ ile ilgili Kooperatif arasında 29.11.2017 tarihli protokol imzalanıyor. Çevre Düzeni Planı çalışmalarında da tarım ve orman alanı olarak geçen bu bölgede çalışmalar Bursa Kamuoyunun vicdanında aklanarak, Bursa ve ülke ekonomisine katkı sağlanması esasları üzerinde denetlenebilir bir süreç ile işletilmesi önemlidir. Bursa Kamuoyuna aşağıda ki soruların cevapları net olarak verilmelidir. - Toki ile imzalanan protokolün içeriği nedir? - Kooperatif kimler tarafından kurulmuştur? - Kooperatife üye olan sanayiciler kimlerdir, Sanayici olmayan üyeleri var mıdır? - İleri Teknoloji Bölgesindeki Parsel sahipleri kimlerdir? - 1/100.000lik Çevre düzeni Bursa planı yapılmadan, ulaşım planları netleşmeden yapılması durumunda ileride doğabilecek sorunlar değerlendirilmiş midir? - Bursa’daki sanayi bölgelerindeki doluluk oranları ne seviyededir? İlave sanayi alanına ihtiyaç var mıdır? Milliyetçi Hareket Partisi olarak Sanayinin ve üretimin karşısında olmadığımızı bir kez daha vurgulayarak yukarıda belirttiğimiz ve çoğaltabileceğimiz sorulara net cevap verilmeden, gerekli incelemeler ve araştırmalar yapılmadan atılacak yanlış adımlarla Bursalı vatandaşlarımızın ve gelecek nesillerin menfaatlerinin göz ardı edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bursa kamuoyuna saygıyla duyurulur.”