Geri

MHP İl Başkanı Tekin: Yeter ki Bursa için çalış biz de destekleyelim!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa İl Başkanı Muhammet Tekin, yerel siyasette Bursa ve Bursalının yararına olacak her işi destekleyeceklerini belirtirken “Gel kardeşim, çalış. Yeter ki iyi şeyler üret, biz de sana destek olalım. Meseleye bakışımız budur” dedi. Bursaspor’un kentin en önemli marka değerlerinden olduğunu vurgulayan Başkan Tekin, Yeşil Beyazlıları her şartta desteklediklerini söyledi.

10:47:26 | 2024-07-26



Haberi Sesli Dinle

Haber: N. Nuri Yavuz/Özlem Yoğurtçuoğlu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa İl Başkanı Muhammet Tekin, 24 Temmuz ‘Basın Bayramı’ kapsamında Lider Medya grubunu ziyaret etti. Lider Medya çalışanlarının mesleki anlamda önem arz eden günlerini tebrik eden Başkan Muhammet Tekin, Bursa ve Bursaspor gündemine dair özel açıklamalarda bulundu.

TEŞKİLATLAR HER DAİM SAHADA

MHP Bursa teşkilatları olarak seçim olsun ya da olmasın her dönem sahada olduklarının altını çizen Başkan Muhammet Tekin, kenti ilçe ilçe tahlil ederek meselenin tarafı değil hâkimi olarak çözüm üretme iradesini ortaya koyma yaklaşımında olduklarını söyledi.

İLK DÖRT MADDE TEMEL ESASIMIZ

Cumhur İttifakı vurgusu yapan İl Başkanı Muhammet Tekin, siyasetlerinin merkezinde Atatürk’ün milli devlet fikri olduğunu belirterek anayasanın ilk dört maddesinin temel esas olarak varoluş gerekçeleri arasında bulunduğunu söylerken daha demokratik bir Türkiye idealine de vurgu yaptı.

BİZ, POPÜLİST SİYASET YAPMIYORUZ

Tekin, ülke genelinde olduğu gibi Bursa özelinde de sığınmacı konusunun önem arz ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Türk Milliyetçiliği, insan sevgisine dayanır. Batılı anlamda ‘yabancı düşmanlığı’ üzerine geliştirilen ırkçı milliyetçilik ile Türk Milliyetçiliği aynı değildir.”

Ülkemizdeki sığınmacılar konusunda görüşlerini aktaran Başkan Tekin, siyasetin bu konuya yaklaşımının önemine vurgu yaparken şöyle dedi: “Eğer Milliyetçi Ülkücü Hareket ve Milliyetçi Ülkücü Hareketin mümtaz Lideri Devlet Bahçeli Bey, bu konuda popülist yaklaşım göstermiş olsaydı bugün, biz yüzde 30’ların üzerine çok rahat çıkabilirdik ama Türkiye etnik bir cehenneme dönerdi. Milliyetçi Hareket, devletin stratejik hamleleri ve milletin varlığı söz konusu olduğunda her daim ihtiyat ve teenni ile hareket etme prensibini benimsemiştir.”

13 MİLYON MÜLTECİ İDDİASI SAFSATA

Sığınmacıların geri dönüşüne yönelik uluslararası boyutta Türkiye ve Suriye arasında gelişen diyaloğun bir neticesi olarak sürecin sığınmacıların evlerine dönüşüyle sonuçlanacağını vurgulayan Başkan Tekin, “Şu ana kadar 700 bin sığınmacı gönderildi. Önümüzdeki kısa bir zaman dilimi içerisinde de 1 milyon daha gönderiliyor duruma gelecek. Zaman içerisinde belki 200-300 bin civarı ya kalır ya kalmaz” derken ülkede 13 milyon mülteci olduğu iddialarını safsata olarak yorumladı.

İÇLERİNDE TÜRK SOYDAŞLARIMIZ VAR

Söz konusu statüde 8 milyon kişi olduğunu belirten Tekin, bunların içerisinde Türk soyluların da olduğunu ifade ederek “Bu arkadaşlar elmalar ile armutları maalesef karıştırıyorlar ve bunu popülizm adına yapıyorlar” diyerek sığınmacılar konusunda çığırtkanlık yapanları eleştirdi.

EN BAŞINDAN BERİ TAKİP EDİYORUZ

MHP’nin Suriyeli sığınmacılar konusunda tavrının net olduğunun altını çizen Başkan Tekin, “Kesinlikle gönderilmeli ve gönderilecekler. Liderimiz defaatle grup konuşmalarında iradesini ortaya koyuyor. Beraberinde bu konuda kapsamlı bir analiz yaptırarak 2018 ve 2021’de sınırı aşan göçler hakkındaki tespitleri kamuoyuyla paylaştı. Konuyla ilgili en ciddi çalışmayı yapan MHP AR-GE’sidir. Biz, bu konunun en başından beri takipçisiyiz” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE MÜLTECİ CENNETİ OLAMAZ

Suriye’nin kuzeyindeki gelişmelere değinen ve Türkiye’nin bölgede yürüttüğü çalışmaları hatırlatan Başkan Tekin, “Türkiye kimi yerde 10-15 km kimi yerde 30 km derinlikte yaşam alanları oluşturdu. İnsanlar oraya yönlendirildi. Orada insanlar Türkiye’nin eğitim müfredatına göre eğitiliyor ve Türkçe öğreniyor. Kısacası Türkiye, o bölgede önemli işler yapıyor. Şayet bunu, 2 puan daha fazla oy alacağım diyerek popülizme alet ederseniz çok farklı sonuçlar doğurur. Tekraren net olarak söylüyorum; Suriyeliler, yurtlarına gitmeli. Şu an gitmeleri için gerekli alt yapı da oluşmuş durumdadır. Bu konu bitecek. Türkiye bir mülteci cenneti olamaz” dedi.

ALTERNATİF BAĞLANTI YOLLARI GEREK

Açıklamasında Bursa’ya dair tahlillerde bulunan MHP İl Başkanı Muhammet Tekin, kentin trafik sorununa değinerek “Şehirle ilgili en önemli sorun trafik. Bunun için kapsamlı bir planlama gerekiyor. Mesela Bursa’da her sabah kentin doğusundan batısına on binlerce kişi çalışmaya gidiyor, akşam yine aynı yoldan evine dönüyor. Aynı şekilde her gün öğrenciler doğudan özellikle Nilüfer bölgesine doğru hareket halinde, akşam da ters istikamette dönüş yolunda. Bu inanılmaz bir sorun doğuruyor. Tüm bu süreç tek bir hat üzerinde gerçekleşiyor. Alternatif bağlantı yollarına ihtiyaç var” değerlendirmesinde bulundu.

BURSA YEŞİLİYLE GELİŞTİRİLMELİ

Yeşilin, Bursa’nın dünden bugüne kentsel kimliğinde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Başkan Tekin, “Kentin yeşili çoğaltarak geliştirilmesi gerek. Eski Yeşil Bursa, istediğimiz gibi geri gelmeyebilir. Ama bugünden bu konuyu bir yere oturtma şansımız var. Aynı şekilde kirlilikle de baş etmek gerekiyor. Bakınız, Kestel’deki hava kirliliği Dilovası’nı geçti. Aynı şekilde suyun korunması ve doğru kullanımı çok önemli. Bursa, uluslararası bir markadır. Özellikle Bursa’nın Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanının ısrarla devam ettirilmesi lazım. MHP’nin bu unvanın alınmasında payı büyüktür” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ GEREK

Bursa’nın depremsellik açısından taşıdığı risklere değinen Başkan Muhammet Tekin, “Merkezden ve ilçelerden geçen fay hatları var. Yerleşim yerlerinin altından geçiyorlar. Bursa’nın mevcut yapı stoku düşünüldüğünde kentsel dönüşüm elzemdir. Kentin tüm dinamikleri, merkezi yönetim ile birlikte topyekûn bir seferberlikle Bursa’yı dirençli kılmak ve depreme hazırlamak zorundayız. Sadece depremsellik açısından değil planlı ve güvenli yerleşim birçok sorunun da çözümünü sağlıyor. Kent estetiği gelişiyor, ekonomi hareketleniyor, uyuşturucuyla mücadelede sonuç üretiyor…” ifadelerini kullandı.

BURSA’NIN YARARINA OLANI DESTEKLERİZ

Bursa’da kamu yararına yapılacak ne varsa destekleyeceklerini ve rijit bir siyaset yapmayacaklarını belirten Başkan Tekin, “Bursa’da hemşerilerimizin faydasına bir adım atılacaksa Cumhur İttifakı ortağımız AK Parti ile beraber biz, bu konularda ‘Büyükşehir’i çalıştırmayalım, şunu yaptırmayalım’ yaklaşımında olmayacağız. Gel kardeşim, çalış. Yeter ki iyi şeyler üret, biz de sana destek olalım. Meseleye bakışımız budur. Öte yandan elbette bizim kırmızı çizgimiz, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüdür. Siyasetini bölücülük üzerine kuranlarla bir araya gelmez, gelinmesine de taviz veremeyiz” diye konuştu.

BURSASPOR’U KOŞULSUZ DESTEKLİYORUZ

Bursaspor’un kentin en önemli marka değeri olduğunu söyleyen MHP İl Başkanı Muhammet Tekin, şunları söyledi: “Bursaspor’umuzu her koşul ve şartta açıkça ve açık ara destekliyoruz. Bursaspor, bu şehrin marka değeridir. Yalnızca o da değil Bursaspor, anılardır. Sevinçlerdir. Hüzünlerdir. Sembol isimleriyle Bursaspor, bu kentin çocuklarının rüyasıdır. Kentimizin markası olan ve bizler için birçok anlam ifade eden Süper Lig Şampiyonu Bursaspor’umuzu başarılı görmek istiyoruz. Genç bir arkadaş, Enes Bey (Çelik) çıktı ve iradesini ortaya koydu. Bakınız, kulüp kapanıyordu ki kendileri de dahil olmak üzere 400 milyon gibi bir destek sağlandı. Biz de milliyetçi iş insanlarımızı buraya yönlendirdik. Buradan siyasi bir rant devşirme derdinde de olmadık. Ki herkes konuya sahip çıksın istedik. Ve şartsız destek verdik, vereceğiz. Bursa, Bursaspor ile anlam bulur.”

PLANLAMA BURSA’YA GÖRE YAPILMALI

Geçtiğimiz günlerde Yıldırım’da meydana gelen sanayi yangınını yerinde incelediğini ve işyeri sahipleriyle görüştüğünü ifade eden Başkan Tekin, parti olarak KOBİ’lere yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bursalı KOBİ’lerin sıkıntılarını dinlediklerini ve konuyu yakından takip ettiklerini belirten Tekin, “KOBİ’ler şehrin içinde kaldı. Hemen hepsi yer istiyor. Fakat onlara hem ‘yer yok’ hem de ‘şehrin içinden çık’ deniliyor. Bakıyorsunuz 10 binlerce kişi buralarda geçimini sağlıyor. Hatta içlerinde inanılmaz ihracat yapanlar var. Bunların doğru yerlere taşınması gerekiyor. Fakat bu şehri tehdit etmeyecek şekilde alt ve üst yapısıyla Bursa’ya yakışır bir planlama olmalı. Bu konuyla alakalı tüm taraflarla görüştüm. Bursa’da artısıyla eksisiyle ne varsa kafa yormak zorundayız. İşte Yıldırım’daki yangın malumun ilanı niteliğinde yaşanabileceklere örnek teşkil ediyor. Acil bir planlama yapılmalı, bu da siyasi partilere, kişilere veya gruplara göre değil, Bursa’ya göre olmalıdır. Milliyetçi Hareket, Bursa’nın dinamikleri içerisinde kimsenin yakınında veya uzağında değildir. Bursalının da müteşebbisin de sanayicinin de yerindelik içerisinde iş yapanlarının yanındadır. Biz, Evliya Çelebi’nin sözüyle ‘bu şehre kıyılmaz’ anlayışıyla Bursa’ya bakıyoruz” dedi.

MHP GENÇLER İÇİN NE YAPIYOR?

MHP’nin gençliğe son derece önem verdiğini ve bu bağlamda Ülkü Ocakları’nın Türk Gençliği’ne yönelik çok kıymetli çalışmalar yaptığını vurgulayan Başkan Tekin, “Yahya Kemal’in ‘kökü mazide olan atiyiz’ sözünden hareketle Türk Gençliğinin zamanın ruhunu yakalaması adına ihtiyaç duyulan ne varsa yapıyoruz. Dijitalleşmeden kültür ve sanata her alanda Türk Gencini donanımlı kılma çabasını biz yalnızca bugün değil, 55 yıldır veriyoruz. Milliyetçilik, sokakta sığınmacı karşıtlığıyla slogan atmak değildir. İnsan kaynağını yetkin ve donanımı kılmaktır. Bakın bir örnek vereyim, Metaverse teknolojisine esin kaynağı olan Avatar filminin senaristi, Türklerin Olonho/Olongu adlı Türk Destanlarından ilham aldığını söylüyor ve Cengiz Aytmotov’un ‘Gün olur asra bedel’ romanının da tamamlayıcı olduğunu vurguluyor. Düşünün ki kendini Türk Milliyetçisi olarak tanıtanlar bunu bilmiyor. Ama Ülkücü Milliyetçi gençler bunları bilerek yetişiyor” dedi.

MİLLİYETÇİLİK NASIL OLUR?

‘Evet, Cumhur İttifakı içerisinde AK Parti ile ortağız ama biz Milliyetçi Hareketiz’ diyen Başkan Tekin, “Bizim dünyanın neresinde yaşıyor olursa olsun, Türk’ün derdini dert edinme iddiamız var. Türk’ü inancına göre ayırmayız. Türkçe konuşan bizim canımız, soydaşımız ve kardeşimizdir. Bakınız birileri Bulgaristan’dan gelen soydaşlarımıza Batı Trakya, Bulgar veya Balkan Göçmeni derken biz, Evlad-ı Fatihan dedik, diyoruz. Türklüğe kültürel ve siyasi olarak her zaman destek veririz. Bizi Türkçülük/Milliyetçilik üzerinden eleştirenler, yapılanlara bakmalıdır. Türkiye son teknoloji uçak yapıyor. Adını KAAN koyuyoruz. İdealimiz olan KIZILELMA bugün göklerde. Türk dünyasını kenetliyoruz. Türk Devletleri Teşkilatı vücut buluyor. Gaspıralı İsmail Bey’in deyişiyle ‘dilde, fikirde, işte birlik’ yolunda ortak alfabe, ortak ekonomi için adımlar atılıyor. Kıbrıs Türklüğünün bağımsızlığı ve uluslararası tanınırlığı için mücadele ediyoruz. Düne kadar iki helikopter gönderilemeyen Karadağ’ı işgalden kurtarıyoruz. Bunlar Milliyetçi Hareket’in varlığı ve iradesiyle yaşanan gelişmelerdir. Milliyetçi Hareket Partisi sayesinde bunlar olurken sözüm ona milliyetçi edalara bürünen Zafer Partisi ne yapıyor? 3-5 Suriyeli sığınmacıyla uğraşıyor. Türk Milliyetçiliği bu kadar hafife alınamaz, basite indirgenemez. Türk Milliyetçiliği bir inşa hareketidir. Türk genci de kimlik kökleri ve kültür kodlarıyla doğruyu görme gücü ve iradesine sahiptir” dedi.


ETİKET :   liderliderbursabursaMHPtrafikMilliyetçilikGöçmenMültecihaber