Geri

MİT'e terör ihbarı yağdı

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın resmi web sitesi geçen yıl yoğun ilgi gördü. Siteye 2 milyondan fazla ziyaret gerçekleşirken, site üzerinden 106 bin de ihbar yapıldı. 7 bin ihbar operasyona dönüşürken, iş başvuru sayılarındaki artış da dikkati çekti.

11:17:11 | 2023-01-11



Haberi Sesli Dinle

TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE İLGİLİ 106 BİN İHBAR YAPILDI

Milli İstihbarat Teşkilatı, yurt içinde ve sınır ötesinde terör örgütüne yönelik başarılı operasyonlarına devam ediyor. MİT Başkanlığı'nın resmi web sitesi de geçen yıl yoğun trafiğe sahne oldu. 2022'de 2 milyon 144 bin kez ziyaret edildi. Ziyaretçi sayıları açısından en yoğun dönem nisan ayı olurken, ihbarların sayısının en düşük olduğu iki ay ise mayıs ve eylül oldu. Terör örgütleriyle ilgili 106 bin ihbardan 7 bini operasyonla sonuçlandı. İhbarlardan 7 bin 40'ı FETÖ, PKK/YPG ve DEAŞ ile ilgili oldu.

Yalnızca Türkçe değil, İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça ve Arapça dillerinde de ihbarlar yapıldı. Yabancı dilde 2 bin 785 ihbar yapıldı. Yalnızca ihbar sayılarında değil, Milli İstihbarat Teşkilatı'na katılmak isteyenlerin de ilgisi bu yıl oldukça arttı.

MİT'E İŞ BAŞVURU SAYISI

İki yıl önce yaklaşık 5 bin olan iş başvuru sayısı 12 bin 372 oldu. İki yılda 2,5 kat arttı.

 

KAYNAK: CNN TURK


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber