Geri

'Mösyö' terörizme 'Fransız' kaldı

Terör örgütü PKK’nın bir numaralı hamisi Fransa, desteklediği teröristlerin Paris’i yakıp yıkmasıyla şaşkın. Fransız yetkililer vandallara nasıl tepki göstereceklerini bilemezken sosyal medyada birçok kişi “ihanete uğradık” dedi.

10:26:21 | 2022-12-26



Haberi Sesli Dinle

Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi adıyla bilinen binanın olduğu Enghien Caddesi’nde saldırı düzenlenmiş ve saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırı sonrası terör örgütü PKK destekçileri Paris’i adeta ateşe verdi. 'yenisafak.com'da yayınlanan habere göre, Hristiyanlar için kutsal sayılan Noel günü arifesinde başta Fransa’nın başkenti Paris olmak üzere Marsilya gibi şehirlerde sokakları terörize eden PKK’lı grupların polisle çatışması sonrasında büyük maddi zararın meydana geldiği bildirildi.

30'un üstünde polis yaralandı

Terör örgütü PKK yanlısı grup alandaki polislere saldırdı, araçları yaktı ve dükkanlara da zarar verdi. Terör destekçilerinin yol açtığı şiddet olaylarında en az 31 Fransız polisi yaralandı. Bazı kişiler gözaltına alınırken polis ekiplerinin olayla ilgili soruşturması ise sürüyor. Paris’i yakıp yıkan terör örgütü yandaşlarına bir destek de HDP’den geldi. PKK’nın Avrupa’daki en büyük destekçisi Fransa ise PKK’lıların şehri yakıp yıkmasından dolayı adeta şaşkınlık içinde kaldı. Vandallara nasıl tepki göstereceğini bilemeyen Fransız polisi, çıkan olaylarda etkisiz kaldı. 


ETİKET :   Fransaparisterörpkkaçıklama