Geri

"MUDANYA DEMOKRASİ İLE YÖNETİLMİYOR"

Mudanya Meclisi’nde Başkan Türkyılmaz’ın halkın oylarıyla seçilmiş bir meclis üyesini aşağılamasını AK Parti İlçe Başkanı Orhan Samast “İlçe artık demokrasi ile yönetilmiyor”, MHP İlçe Başkanı Erkut Seymenler ise “CHP’liler bile artık Türkyılmaz’a oy verdiklerine bin pişman” şeklinde yorumladı.

18:34:04 | 2022-06-07



Haberi Sesli Dinle

Haziran ayı Mudanya meclis toplantısı yine hararetli bir şeklide geçti. Yıldıztepe’deki toplantıyı MHP grubu kanunlara aykırı diyerek proteste etti ve katılmadı. Nedeni ise; ‘Çok özel ve istisna bir durum yoksa meclis toplantıları mecliste yapılmalı’ şartı idi.

MECLİS’E BARETLE GELDİ

Mudanya Belediyesi son oturumda belediye başkanı ve bir belediye personelinin, halkın oylarıyla seçilen bir belediye meclis üyesinin aşağılanma tavırlarına tanıklık etti. Hayri Başkan’ın vizyon projem dediği Yıldıztepe’deki inşaat eksiklerini kamuoyuna duyuran bunu fotoğraflı belgelerle halka gösteren Meclis Üyesi Mehmet Er’i “O zaten cahil. Ortaokul, lise mezunu ne anlar yani” yani diye küçümsemesi herkesin tepkisini çekti. Mehmet Er, zemininin bozuk olduğunu iddia ettiği Yıldıztepe’deki oturuma baret takarak gelme sebebini ise; bu binanın çürüklüğüne bir kez daha dikkat çekmek olarak açıkladı.

NEREDE KALDI BARIŞ SÖYLEMİ

Er, başkanın kendisini cahillikle ortaokul, lise mezunu olmakla itham etmesine ise, “Sürekli barıştan, kardeşlikten, eşitlikten, emekten bahseden CHP’li Türkyılmaz, üniversite mezunu olmayanları cahillikle itham ediyor. Belediye personeli Anıl Efendi, sen Mudanya Belediyesi’ne 2019 yılında gelmişsin. Başkanının 2014 yılında birlikte yola çıktığı kaç kişiye sırtını döndüğünü, daha sonra yolda bulduklarıyla da kavgalı olduğunu, her an herkese de bunu yapabileceğini sana söylememişler anlaşılan. Bir bakarsın iki vakte kadar o beyaz baretin dama atılmış olur! Senin maaşını Türkyılmaz cebinden ödemiyor, o maaşı sana devlet ödüyor. Sen kamu personelisin, hangi siyasi partiden olursa olsun milletvekili, belediye başkanı, meclis üyesi veya muhtar; hiç bir seçilmiş kişiye bu şekilde konuşamazsın. Konuşmak istiyorsan kamu görevinden ayrılıp siyasete atılacaksın. Algı belediyeciliğin de Yıldıztepe’nin zemini kadar çürük olduğunu anlayan belediye başkanı, ayarları bozulunca sakladığı gerçek yüzünü zaten her fırsatta gösteriyor. Mudanyalı hemşehrilerimin, sanal mutluluk rüzgarlarıyla uçanları, eğer aday olabilirse sandıkta yere indireceğine inancım tamdır. Mudanya’mızı bu zihniyetten mutlaka kurtaracağız, bunu birlikte başaracağız” şeklinde protesto etti.

Toplantının yapıldığı Yıldıztepe’nin zemininin çürük olduğunu iddia ettiği için konuşmasını baretle yapan bağımsız üye Mehmet Er, “Sürekli barıştan, emekten bahseden CHP’li Türkyılmaz, üniversiteli olmayanları cahillikle itham ediyor. Başkanın ayarı iyice bozuldu. Mudanyamız bu zihniyetten mutlaka kurtulmalı” dedi.


Mehmet Er’in bir iddiası da Memleket Partisi’ne katılanlardan ve Muharrem İnce’ye selam verenlerden selamın sabahın kesilmesini de demokrasiye aykırı buluyor.

Halk iradesi meclise yansımıyor

AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Orhan Samast, mecliste yaşanan ve genel Mudanya siyasetine baktığında Türkiye’nin sayılı ilçelerinden Mudanya’nın demokrasi ile yönetilmediğini söyledi. “Şeffaflığa ihtiyacımız var, etik ilkelere ihtiyaç var. Türkyılmaz bütün bu unsurlardan uzak bir insan. Meclis gibi halkın temsil edildiği makamı kendi emelleri şovları için farklı mekana taşıyacak kadar halk iradesini yani meclisi küçümseyen bir tavrı var. Seçilmeyen bir bürokratına söz vererek halkın oylarıyla seçileni aşağılamaya kalkışması, meclis iletişim kurallarına uymaması, diğer partilerle hiç bir istişareye girmemesi hatta Büyükşehir meclislerine katılmaması onun demokrasi yoksunu olduğunu gösterir ve bilinmelidir ki demokrasinin olmadığı yerde de felaket olur. Türkyılmaz kendi adına felakete gidiyor ve bunu Mudanya’ya da yansıtıyor” dedi.

EN İYİ BİLDİĞİ İLLÜZYON

“Mudanya Belediyesi’nin en iyi bildiği şey illüzyon becerisidir” iddiasında bulunan Samast, “Ben bunu hep söylüyorum. Mesela medyadan izliyoruz. Sayıştay raporundan tertemiz çıktık, manşeti var ama raporu okuyorsunuz, on altı maddenin neredeyse hepsi Mudanya Belediyesi’nin eksiklerini söylüyor. Maalesef Mudanya Belediyesi vatandaşın önceliklerini kaybetti”


6+1’li masa bunlardan sorumlu

Yaşanan olayları değerlendiren MHP İlçe Başkanı Erkut Seymenler, Başkan Hayri Türkyılmaz’a oy veren CHP’liler dahil herkesin pişman olduğunu dile getirirken, “Türkyılmaz’ sözleri ‘Bende yalan da yok hilaf da yok’ diyen ‘Teyo Emmi’nin palavradan hikayeleriyle kıyasıya yarışır. CHP’li Türkyılmaz 6 sene evvel çıktığı televizyon kanalında Mirzaoba Köyü ile ilgili projelerini sıraladı durdu ama bu söylediklerinin hiçbirini yerine getirmedi. Hayri Türkyılmaz, Mirzaoba Köyüne ‘Sadece Türkiye’nin değil dünyanın ilk projesi’ diye lanse ettiği ‘Atatürk Silüetli Barış ve Özgürlük Ormanı’ yapacaktı. 6 sene geçti yapmadı” dedi. Seymenler, Bu beceriksiz belediyeciliğin ana sorumlusu CHP ve Hayri Türkyılmazdır ama ‘bal yapmayan arı’ misali sadece gezen, bunları dile getirmeyen 6+1’li masanın yerel temsilcileri de bu kötü belediyecilikten en az Hayri Türkyılmaz kadar sorumlu” diyerek sözlerini bitirdi.


ETİKET :