Geri

Nilüfer’de gençlik festivalleri tam gaz!..

Cumhur ittifakının Nilüfer’den zaferle çıkması halinde yaşam tarzına karışılacağı yönündeki söylemleri gülerek karşıladığını söyleyen AK Parti’li Çolak, “Herkesin bir yaşam tarzı var. İnsanların yaşamına, bireyin özeline müdahale edemezsiniz” diyerek, gençlik festivallerinin de güvenli bir şekilde devam edeceğinin altını çizdi.

19:24:38 | 2024-03-27



Haberi Sesli Dinle

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Celil Çolak, ilçede oluşturulan kirli algının 31 Mart’ta son bulacağını söyledi.

Cumhur ittifakının Nilüfer’den zaferle çıkması halinde yaşam tarzına karışılacağı yönündeki söylemleri gülerek karşıladığını dile getiren Çolak, “Verilecek o kadar çok örnek var ki bu konu hakkında. İstanbul Beyoğlu yıllardır AK Parti tarafından yönetilmekte ve Çiçek Pasajı da hala açık. Osmangazi’mizde bulunan Arap Şükrü sokağımız var mesela. Kimse kusura bakmasın da bunlar tamamen muhalefet kaynaklı. Yahu herkesin bir yaşam tarzı var. İnsanların yaşamına, bireyin özeline müdahale edemezsiniz. Ha durum rahatsızlık verecek bir derecedeyse gerekli uyarılar zaten yapılır. Adam gecenin yarısında aleni bir şekilde müziğin sesini açarsa da sabah işe gidecek olana, bebeği uyuyana, hastası olana saygısızlık yapar. Bu da nezaket kurallarına aykırı bir durumdur. Bir başkasını rahatsız etmediği müddetçe, elbette ki insanların yaşam kültürüne kimse karışamaz” diye konuştu.

“BOŞ İDDİALARA GÜLÜYORUM”

Çolak, “Üsküdar’da, Beyoğlu’nda, Osmangazi ya da Yıldırım’da değişmediyse bende neden değişecek ki! Cami, hastane, okul gibi yerleşim alanlarına belirli uzaklıkta bazı işletmelerin açılacağı hakkındaki kurallar zaten ortadadır. Alkollü mekan açmak isteyen adama benim yapabileceğim bir şey yok. Kurallar dahilinde herkesin yaşam alanı kendisine özeldir. Baktığınız zaman belediyenin hukuku içerisinde buna hakkı var bireyin. ‘Bunlar gelirse böyle olur, bunlar Atatürk düşmanı’ diye iftiralarla ortaya çıkan insanlar her yerde var. Böyle saçma sapan durumlarla karşılaşacağımı düşünmüyorum çünkü bizim ne olduğumuzu, nereden geldiğimizi; hepsini bilirler. Başıma gelen bir olayı da aktarmak isterim. Bir oda seçiminde, ‘Bunlar gerici, yobaz’ diye ayağa kalkanlar olduğunda, sağ olsun bir arkadaşım dedi ki: ‘Bahsettiğiniz kişi 19 Mayıs gösterilerini düzenleyerek, ritmik jimnastik grubuyla gösterilere çıkıyordu.’ Şükürler olsun net ve şeffafım. Gülüyorum boş iddialarla karşıma çıkanlara. Nilüferliler bu konuda çok rahat olsun” ifadelerini kullandı.

BİZİM DERDİMİZ UYUŞTURUCUYLA!

Göreve geldikten sonra gençlik festivallerinin de güvenli bir şekilde devam edeceğini kaydeden Çolak, “Alkolden daha önemli bir konu olan uyuşturucu sorununu gençlerin bulunduğu ortamlardan uzak tutmak istiyoruz. Gençlerimizin zehirlenmesine müsaade edemeyiz; o çocuklar bizim. Eğlencenin dozunun aşılmaması lazım. Tabi ki adam alkol alabilir; gençtir, eğlenecektir ama uyuşturucunun öyle alanlara asla girmemesi lazım. Gençlerimiz için festivaller elbette devam edecek. Bir şey legal çerçevede isteniyorsa devam eder” değerlendirmesinde bulundu.

“Öyle bir cumhuriyet

yürüyüşü yapacağım ki...”

Muhalif görüşlerin sorduğu soruların kendilerini çok şaşırttığını ifade eden Çolak, sözlerine şöyle devam etti: “29 Ekim’de Cumhuriyet yürüyüşü yapıp yapmayacağımızı soranlar var. Benim yaptığım Cumhuriyet yürüyüşünü gelin de görelim bakalım. İdeoloji olmadan, herkesin savunabileceği bir cumhuriyet kutlaması nasıl yapılır görecekler. Ben bir Anadolu evladıyım. Cumhuriyetin kazanımları olmasa ben nasıl gelir de belediye başkan adayı olabilirdim. Recep Tayyip Erdoğan’ı da cumhuriyet iktidara getirdi. 20 yıldır da seçilme nedeni cumhuriyettir. Yerel yönetimler ve uluslararası ilişkiler dalında master yaptığım zamanlarda, bir hocamın söylediği söz çok ilgimi çekmişti. Demişti ki ‘Cumhuriyet tek başına bir şey değildir; demokrasiyle taçlandırılmazsa.’ Baktığınızda İran Cumhuriyeti var, Libya ya da Irak Cumhuriyeti var. Adına cumhuriyet denilmekle cumhuriyet olmuyor. Demokrasi ve özgürlüklerle süslenen bir cumhuriyet anlayışının altını çizmek istiyorum. Kimse bana ters yakıştırmalar yapmasın. Ben onlardan daha çok sahip çıkıyorum bazı değerlere.”

 

 

 

Erkan ŞEN / Lider Haber

 


ETİKET :   celilçolak