Geri

Öğrencilere bir defaya mahsus vergisiz telefon ve bilgisayar alma şansı

Üniversite öğrencilerinin 1 defaya mahsus vergisiz telefon ve bilgisayar almasını sağlayacak uygulama için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan talimat çıktı.

18:45:15 | 2023-08-18



Haberi Sesli Dinle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

Seçim sürecinde ve sonrasında atılacak adımlara ilişkin bilgilendirmeler yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversite öğrencilerine vergi istisnalı cep telefonu ve bilgisayar satışı ile ilgili müjdeyi de verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında “Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bu kapsamda yükseköğretimde öğrenimine devam eden ve başlayacak olan öğrenciler bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satın alabilecekler.

Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini kapsamayacak olan gelişme kapsamında üniversite öğrencileri 50 bin TL'lik bir telefonu 25 bin TL'ye satın alabilecek.

 

 


ETİKET :   erdoğangündemhabervergisizöğrencitelefon