Geri

Okula siyaset sokan öğretmen gözaltında

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Antalya’da özel bir kolejde düzenlenen törende konuşma yapan öğretmen E.K, "Türkiye Yüzyılı" sloganı masal olarak nitelendirmesi sonrası gözaltına alındı.

21:57:38 | 2023-10-30



Haberi Sesli Dinle

Antalya’da gerçekleşen skandal olayda, özel bir kolejde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı töreninde okunan yazılı metin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye Yüzyılı vizyonu hedef alındı.

Yapılan Konuşmada; "Türkiye Yüzyılı" sloganını masal olarak nitelendirilirken, hükümetin Cumhuriyet’i yok etmeye çalıştığı ve ülkenin yabancılara satıldığı safsatası savunuldu.

Sosyal medyaya yayılan ve yoğun tepki toplayan konuşmanın ardından Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni E.K , TCK’nın 216.Maddesini ihlal suçundan gözaltına alındı

 İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Muratpaşa ilçesinde faaliyet gösteren bir kolejde bir kadın edebiyat öğretmeninin, Cumhuriyet kutlamaları sırasında yaptığı konuşmada kaydedilen görüntülerin sosyal medya hesaplarından paylaşılarak, konuşma içeriğinde; Türkiye Yüzyılını hedef aldığı, bir eğitim kurumunda siyaset yapıldığı, birlik ve beraberliği zedeleyerek, ayrıştırıcı tutumun sergilendiği şekilde görüşleri üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada şüpheli E.K., yakalanmıştır. Şahıs hakkında, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan adli işlem yapılmaktadır” denildi.

Kaynak: Lider Haber


ETİKET :   öğretmengözaltı