Geri

Okullar açıldı... Velilerin görevleri arttı!

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı başladı. İlk okul zilinin çalmasıyla birlikte öğrencilerin beslenme düzenleri de önem kazandı. Büyüme ve gelişme çağlarındaki çocukların beslenme çantasında neler olmalı?

15:49:32 | 2022-09-12



Haberi Sesli Dinle

Yaz tatilinin ardından yaklaşık 19 milyon öğrenci okula başladı. Gelişim çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesinde özellikle ailelere bir takım görevler düşüyor. Diyetisyen Elif Nur Köprücü, velilere tavsiyelerde bulundu.

Diyetisyen Elif Nur Köprücü, kesinlikle çocukların beslenme çantaları olmalı gerektiğini vurguladı.

Köprücü, okullardaki rafine şeker, trans yağlı, paketli, hamurlu gıdalar çocukların bilinçsel aktivitelerini odaklanma güçlerinin tetiklendiğini belirtti.

Köprücü şöyle devam etti.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ÖNEMLİ

“Yeni sezonda çocukların bağışıklıkları yükseltmek gerekiyor. Büyüme ve gelişmeleri açısından sebze ve meyve tabakları olmalı. Mevsim sebzeleri olabilir. Taze meyve mutlaka olmalı. Yanlarında atıştırmalık badem, ceviz gibi ürünler olmalı. Öğrencinin günlük kalsiyum, demir ve çinkosunu alması gerekiyor. Karbonhidrat ve yağ dengesi oldukça önemli. Vücut endeksi ve şikayet durumlarına göre de şekillendirebiliyoruz. Tahin ve susam tavsiye ediyorum. Boy ve kemik gelişimlerine destekler” dedi.


ETİKET :