Geri

Ömer Matli Süt Çiftliği Ari belgesini yeniledi

Yörsan, kaliteli ve güvenli süt üretiminde öncülüğünü sürdürerek, Ömer Matlı Süt Çiftliği’nin “Hastalıktan Ari İşletme Belgesi”ni 2024 yılında yeniden almaya hak kazandığını duyurdu.

12:07:49 | 2024-08-22



Haberi Sesli Dinle

Yüksek standartlarda süt üretmek amacıyla tesis edilen ve 1.800 büyükbaş hayvan kapasitesiyle İnegöl’de faaliyet göstermekte olan Ömer Matlı Süt Çiftliği “Hastalıktan Ari İşletme Belgesi”ni 2024 yılında yeniden almaya hak kazandı.

Çiftlik, sağlıklı, lezzetli ve kaliteli süt üretimi ile sektörde fark yaratmayı hedefliyor ve bu hedef doğrultusunda sürekli olarak yenilikçi uygulamalara imza atıyor.

Ömer Matlı Çiftlik Müdürü Gürol Elçi; “Ari İşletme Belgesi ile hayvan sağlığını korurken, hayvansal ürünlerin kalitesi de güvence altına alınıyor. Hem ekonomik hem de sosyal açıdan birçok faydası olan bu sertifika, çiftliklerin sürdürülebilir ve rekabetçi bir şekilde faaliyet göstermesine katkı sağlıyor. Sertifikamızı bizzat teslim eden İlçe Tarım ve Orman Müdürülüğü yetkililerine ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ömer Matlı Süt Çiftliği, Yörsan tesisleri için süt üretimi yapmanın yanı sıra dünya standartlarında damızlık hayvan yetiştiriciliği de gerçekleştirmektedir. Çiftlik, yetiştiricilere gebe ve boş düve hayvan ticareti imkanları sunarken, tedarik edilen hayvanlar için besleme danışmanlığı sağlamaktadır. Bu sayede, bilinçli hayvancılık faaliyetlerinin yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

Sağlıklı nesiller için protein zincirinin her halkasında olmayı amaçlayan Matlı, kazançlı ve sürdürülebilir bir çiftlik modeli ile sütün kalitesini kaynağında oluşturmayı hedeflemektedir. Ömer Matlı Süt Çiftliği ve Ömer Matlı Akademi çiftliklerinde bilinçli besleme ve hayvan refahı konularında çalışmalar yürütülmekte; üreticilere ve saha ekibine çeşitli eğitimler verilmektedir. Ömer Matlı Akademi bünyesinde, yem ve besleme alanında Uludağ Üniversitesi ile iş birliği halinde akademik araştırma faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.

MATLI ŞİRKETLER GRUBU, 9 sektörde 25 şirket ve 11 marka ile Türkiye genelinde 7 bölgede faaliyet göstermektedir. 10 binden fazla tedarikçi ile birlikte 5 bini aşkın çalışanı ve 81 ilde 1.000'e yakın bayisi bulunmaktadır. Perakende sektöründe Keskinoğlu, Yörsan ve Burdan gibi tanınmış markaları bünyesinde barındıran Matlı, ayrıca besi ve süt çiftlikleriyle Türkiye'nin protein tedarikçisi olma yönünde önemli çalışmalar yürütmektedir.

Matlı, Proyem, Burdan, Keskinoğlu ve Yörsan markaları ile yem ve gıda perakendeciliği sektöründe büyümesine devam etmektedir. Türkiye’nin lider yem üreticisi, en büyük yumurta üreticisi ve en büyük beş süt üreticisinden biri olarak, tarımsal üretim sürecini kaposamlı şekilde titizlikle yönetmektedir.

Üretilen yemlerin bitkisel olması ve tüm tedarik zincirinin Matlı tarafından bilinçli hayvancılık uygulamaları ile yönetilmesi, ürünlerin kalite ve lezzet farkını kaynağında oluşturmaktadır. Bandırma Besi Çiftliği’nde 50.000 büyükbaş hayvan kapasitesi ile, Ömer Matlı Süt Çiftliği’nde ise 1.800 büyükbaş hayvan kapasitesi ile sürdürülen araştırma çalışmaları, %20 verimlilik artışı sağlayacak yeni besleme modellerinin keşfine olanak tanımaktadır.

Matlı, buna ek olarak zeytinyağı, yenilenebilir enerji, Ar-Ge, hayvancılık, lojistik, depolama, meyvecilik, sanayi yatırımları, restoran işletmeciliği ve akaryakıt gibi çeşitli alanlarda da faaliyet göstermektedir.

Yörsan ve Matlı'nın misyonu; sağlıklı, güvenilir gıda üretimi ile toplumun beslenme kalitesini artırmaktır. Bu amaçla, her aşamada kaliteyi ön planda tutarak sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamak üzere çalışmalara devam edilmektedir.


ETİKET :   matlısürçiftliğiaribelgesertifikaömer matlı