Geri

Özgün Güneş müjdeyi verdi! Kantinler artık daha sağlıklı….

Bursa Kantinciler Odası Başkanı Özgün Güneş, okul kantinlerinde sağlık odaklı önemli bir projeyi duyurdu. Güneş, “Okul kantinlerimizde BESAŞ ekmeği ve ayranını hizmete sunacağız” dedi.


10:28:09 | 2024-09-23



Haberi Sesli Dinle

GÜLÜZAR HELVACI-YİĞİT BORA DOĞAN/LİDER BURSA

Bu projeyle, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BESAŞ’ın (Bursa Ekmek Ve Besin Sanayii Ve Ticaret A.Ş) tam buğday ve çavdar ekmeği, kantinlerde öğrencilere sunulacak. Güneş, “Yakın dönemde Bursa Büyükşehir Belediyesinin kuruluşu olan BESAŞ ekmek firmasıyla kantinlerimize daha sağlıklı ekmekler getireceğiz. Tam buğday ekmeğinden tutun çavdar ekmeğine kadar çok çeşitliliği sağlayacağız. İlk adımlarını yakın zamanda atacağımız projemiz ile yalnızca ekmek değil BESAŞ ayranını da kantinlerimizin raflarında göreceğiz” şeklinde konuştu.

OKUL KANTİNLERİNDE SICAK POĞACA DÖNEMİ

Birçok projenin hazırlığında olduklarını belirten Başkan Özgün Güneş, “Yakın dönemde okullarımızı mini fırına dönüştürmeyi hedefliyoruz. İyi bir pastane standardında sıcak simit, poğaça ve kruvasan gibi ürünler sunacağız. Zil çalmadan 5 dakika önce fırından çıkartıp çocuklara sıcak sıcak vereceğiz. Ambalajlı ürünler satmak istemiyoruz. Bu ürünler hem pahalı hem de zararlı. Biz bu duruma alternatif oluşturmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Projenin ilk aşamasında 3 ilçede pilot okullar seçilecek. Ayrıca Güneş, kantincilerin taleplerini aldıklarını ve mini konveksiyonel fırınların yanı sıra mayalama dolaplarında kurulacağını belirtti.

HİÇBİR ÇOCUK EVE AÇ DÖNMEYECEK

Okulların açılmasıyla birlikte kantincilerin, ihtiyaç sahibi öğrenciler için her gün beslenme desteği sağlayacağını belirten Güneş, “Hiçbir çocuğu aç göndermeyeceğiz. Her kantincimiz en az on öğrenciye destek verecek. Toplamda 6 bin öğrencinin beslenmesini kantinciler odası üyeleri üstlenecek” dedi.

Geçtiğimiz dönemde, Gezen Kantin projesi ile köy okullarına ulaşan Bursa Kantinciler Odası, büyük bir başarıya imza atmıştı. 30 binden fazla öğrenciye hamburger, ayran, meyve suyu ve tatlı ikram edildi. Güneş, önümüzdeki dönem bu projelerin geliştirilerek devam edeceğini vurguladı.


ETİKET :   GündemLider HaberLider BursaGüncelGündemÖzgün GüneşKantinciler OdasıBESAŞEkmekAyran