PÜRÜZ ÇÖZME TOPLANTISI

Altılı masanın toplantıları da bitmedi gitti arkadaş!

Her gün bir lider bir diğerini ağırlıyor...

Önceki gün Kılıçdaroğlu ile Akşener toplandı. Toplantı sonrası açıklama yapmasalar da, deneyimli Ankara gazetecilerinden aldığım kulis bilgilerine göre toplantı oldukça gergin geçmiş. Her ne kadar dışarıya mutluluk pozları verseler de iki liderin gerginliği bayağı yüzlerine vurmuş. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yapacağı grup toplantısında seçim tarihini açıklaması bekleniyor. Herkes seçimlerin ertelenmesini beklerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimleri ilk açıkladığı tarihte yapmaya hazır. Ama muhalefet hala top çeviriyor. Toplantı üzerine toplantı yapıyorlar ama bir sonuç yok. Daha ortak adayı bile açıklayamadılar. Herkes aday... Şimdi de Mansur Yavaş, görev verilirse aday olacağını açıklamış. Yani masaya “Ben de buradayım” mesajı veriyor. Bakalım 2 Mart toplantısından ne çıkacak, aday açıklanacak mı? Şunun şurası seçime 90 günden az zaman kaldı. Güya adayları yıpranmasın diye açıklamadılar ama aday açıklanana kadar kampanya süresini kaçıracaklar. Yavaş, adaylıkla ilgili bir soruya yanıtında, "Genel Başkanımız aday olursa arkasındayız. Altılı Masa başka bir aday çıkarırsa yine arkasındayız ama Altılı Masa başka bir karar alırsa, benim böyle bir talebim yok ama görev olarak kabul edebilirim, böyle bir karar oy birliği ile alınırsa. Altılı Masa'nın en uygun kararı vereceğine inanıyorum!” diyor.

 

TÜRK İŞ ADAMLARI DÜNYAYA PATRONLUK YAPIYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu dinlediğimde inanın mutluluktan ayaklarım yerden kesildi.

Türklerin yurt dışında vasıfsız işçi olarak çalıştıkları dönem yavaş yavaş sona eriyor. Yeni nesil dedelerinin yerine yabancı ülkelerde patronluk yapıyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başka ülkelerde şirket açan Türk vatandaşı sayısının 220 bin olduğunu açıkladı. Çavuşoğlu yurt dışındaki Türklerin ağırlıklı olarak gastronomi, perakende, gıda, imalat, inşaat sektörlerinde faaliyet gösterdiği bilgisini paylaştı. Türkler ağırlıklı olarak Almanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelerde hem işçi hem de patron olarak çalışırken artık Afrika, Latin Amerika ülkelerinde de patron olarak varlıklarını hissettiriyorlar.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? 

Depremin etkilediği 11 ilde yapı denetim yönetmeliği yürürlüğe girdikten sonra yapılan 151 bin 990 binadan sadece 132’si yıkıldı. Yıkılmayan bina oranı yüzde 99,9 oldu. Depremden sonra yapılan çalışmalar denetimin önemini ortaya koydu. 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminden sonra uygulamaya konulan deprem yönetmeliği, binalardaki yıkımı yüzde 99,9 oranında önledi. Yönetmelik gereği Adana'da 27 bin 736 bina denetime tabi tutuldu, bunlardan sadece 1'i yıkıldı. Gaziantep'te denetimli 28 bin 859 binadan 26'sı, Hatay'da ise 29 bin 997 binadan 41'i yıkıldı. Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinde büyük yıkımı yapı denetimi olmayan binalar yaşattı. Hasar tespit çalışmalarının yüzde 80'in üstünde tamamlandığı bölgede, 144 bin 595 binanın ağır hasarlı olduğu bildirildi.