Geri

Ringin yeni beyi: Furkan Günbeyi

20:57:18 | 2024-10-10



Haberi Sesli Dinle

Kickboksta Türkiye’nin gururu olmaya devam eden Furkan Günbeyi, rakiplerine ringi dar ediyor.

Spor hayatına 10 yaşında futbol oynayarak başlayan Günbeyi, Beşiktaş’ın altyapısında ter döktüğü sıralarda babasının iflasıyla başlayan hikayesini Lider Bursa’ya anlattı.

Futbol oynadığı yıllarda yırtılan kramponunu yenileyemediği için küçük yaşlarda keskin bir karar verdiğini dile getiren Günbeyi, yeşil sahalardan ringlere uzanan serüvenini şu sözlerle aktardı: “Kramponum yırtıldığı için antrenörüm beni ilk 11’e almayacağını, kadroda da yer vermeyeceğini söylemişti. Ben de bunu eve gelip babama söyleyince krampon almaya gittik ama maalesef babamın bana o kramponu alamayacağına şahit oldum ve babamın gözleri doldu. Ben de o an yemin ettim; futbolu bıraksam da sporu bırakmayacaktım.

Yaklaşık 4 ay spora ara verdim. Daha sonralarda da hiperaktif bir genç olduğumdan; yaşadığım yerde de sokaklarda şiddet olduğu için birazcık fazla kavga eder oldum. Çocukluk arkadaşlarım bu enerjimi dışarıda değil, dövüş sporlarına yönelerek kullanmamı bana önerdiler. Ben de bunu ciddiye alıp o zamanlar mahalleye en yakın kickboks salonuna gittim ve haftalık harçlıklarımla; okulda aç kalma pahasına salonun aylığını çıkarttım.

Kickboksa başladıktan 2 ay sonra hoca beni salonda biriyle maç yaptırdı. Tabii ki de ben acemi olduğum için tabiri caizse dayak yedim. Daha sonra eve gelip saatlerce düşündüm; kendi kendime bir söz verdim. Ben bu sporda Türkiye’nin ve dünyanın en iyisi olacaktım. Çok hırslı, inatçı biri olduğum için de hiçbir zaman pes etmedim. Yaşıtlarım sınava çalışırken ben internette dövüş videoları izliyordum. Kendimi daha nasıl geliştirebilirim, daha nasıl iyi olabilirim, açıklarımı nasıl kapatabilirim diye her gün o zamanın en iyi dövüşçülerini izleyip onlarla hafızamı besliyordum.

Daha sonra Sami Akın hocamla, Hüseyin Oflu hocamla tanıştım. Onlar da bana çok inandılar ve hırsımı, azmimi, mücadelemi gördüler. Onlara sadece Türkiye’nin ve dünyanın en iyi dövüşçüsü olmak istediğimi ve bu yolda asla pes etmeyeceğimi söyledim. Yaptığım antrenmanlarla, konuşmaktan ziyade bunu gösterdim. Onlar da bana inandılar. Benden hiçbir zaman aidat ücreti dahi almadılar.

BÜYÜK GÜN GELDİ ÇATTI

2020 yılında Sami Akın hocamın düzenlediği Uluslar arası profesyonel dövüş gecesine katılacak olan Özbekistanlı bir dövüşçünün karşısına çıkacak Türk rakibinin sakatlandığını ve ona rakip bulamadıkları için maçı iptal edeceklerini söylediler. Ben de hazır olduğumu ve dövüşmek istediğimi söyledim. İlk profesyonel dövüşüm TV’den naklen olarak tüm dünyada yayınlanacaktı. Rakibimi 3-0 yenerek galip geldim.

Daha sonrasında da profesyonel arenada toplamda 15 maç yapıp 13 galibiyet, 2 mağlubiyet, 5 nakavtlık bir kariyerin sahibi oldum. Şu anda da kilomda Türkiye’nin en iyi dövüşçülerinden biriyim. 2023 yılında yaptığım bir maçta rakibimi ilk rauntta bayıltarak nakavt ederek maçı kazanmıştım. Türkiye’nin en iyi nakavtı seçilmişti. 2023 yılının en iyi nakavt ödülünü alarak da hocalarımın yüzünü kara çıkarmamış oldum.

Hem yurtdışında hem de yurt içinde maçlarım var. Onlara hazırlanıyorum ve kilomda Türkiye’nin en iyilerinden olduğumu herkes söylüyor.

Sıra şimdi dünyada ve dünyanın en büyük Kickboks organizasyonu olan Glory’de ringe çıkmaya hazırlanıyorum. Oralarda dövüşmek ve bayrağımızı dalgalandırmak tek hayalim.

Aynı zamanda da bu sene beden eğitimi öğretmeni olarak lisede öğretmenlik yapmaya başladım.”


ETİKET :   Kickbokshabergündemfurkan günbeyiringboksör