Geri

Rusya'da tanklar sokağa indi!..

Son dakika haberi: Rusya'nın paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigojin ile Putin arasında tansiyon yükseldi. Rus ordusunun Wagner askerlerini vurduğunu öne süren Prigojin, Moskova yönetimine savaş ilan etti. Rusya Savunma Bakanlığı saldırı iddiasını yalanlarken, Kremlin ise darbe çağrısı yapan Wagner lideri için tutuklama kararı çıkardı.

00:21:15 | 2023-06-24



Haberi Sesli Dinle

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde kilit rol oynayan ancak son dönemde Moskova yönetimine yönelik sert eleştirilerde bulunan Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigojin, Rus ordusunun Wagner kampına füze saldırısı düzenleyerek çok sayıda askerini katlettiğini öne sürdü.

Rus ordusunun çoğunluğunun kendi taraflarında olduğunu söyleyen Yevgeny Prigojin, silahlanma çağrısı yaparak Rusya Savunma Bakanı Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Gerasimov'u sert sözlerle hedef aldı. 

Yaşanan gelişmeler üzerine, Wagner komutanı hakkında darbeye teşebbüsten soruşturma başlatıldı. Kremlin Putin'in durumdan haberdar olduğunu, gerekli önlemlerin alındığını bildirirken, Rusya Savunma Bakanlığı ise sosyal medyada paylaşılan saldırı görüntülerinin asılsız olduğunu savundu. 

'ÇOK SAYIDA YOLDAŞIMIZ ÖLDÜ'

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında aktif rol üstlenen Wagner ile Rus ordusunun yöneticilerinin arası iyice açıldı. Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'un, Wagner askerlerini yok etmek için operasyonlar düzenlediğini iddia ederek, "Rus Silahlı Kuvvetleri, Wagner PMC kamplarına füze saldırısı düzenledi. Çok sayıda yoldaşımız öldü, bu savaşa nasıl yanıt vereceğimize biz karar vereceğiz" dedi.

Rusya'nın paralı asker grubu Wagner’in lideri Prigozhin'in, Rusları silahlı ayaklanmaya davet etmesinin ardından Rusya'nın Rostov kentinde askeri araçlar sokaklarda görünmeye başladı.

 Moskova polisinin Wagner PMC'nin genel merkezinin önünde konuşlandığı iddia ediliyor.

Moskova Devlet Duması yakınlarında da Rus Ordusu'na ait zırhlı birliklerin görüntülenmesi dünya gündeminde son dakika olarak takp edilen kritik detaylar arasında.

VUR EMRİ ÇIKTI

Rusya Ulusal Muhafızları Wagner personellerini durdurmak için yola çıktı.

Ulusal Muhafızlara en ufak itaatsizlikte ateş etme emri verildi.

Wagner personellerinin Rus kamuflajlarını kullanabilecekleri hakkında ulusal muhafızlara bilgiler verildi.

Rusya'da İçişleri Başkanlığına bağlı çalışanlar alarm durumuna geçti.

Tüm polisler görev bölgesine çağırıldı.

Rus General Sergei Surovikin, Wagner PMC'nin liderliğine, komutanlarına ve birliklerine seslendi:   "Aynı kandan geliyoruz, savaşçıyız, düşman ülkedeki iç siyasi durumun kötüleşmesini bekliyor, düşmanın eline geçemezsiniz."

Rus borsasında değer kaybı artmaya başladı dakika başına kayıp büyük olduğu belirtiliyor.

 

 


ETİKET :   rusyatankdarbesondakika