Geri

Scooter’da yeni dönem! Kaza oranları azalacak mı?

Scooter kullanımının yaygınlaşması birçok kazayı da beraberinde getirdi. Trafikte hem sürücüler açısından hem scooter kullanıcıları zor anlar yaşıyor. Kazaların önlenmesi için Karayolları Trafik Yönetmenliği değişikliğe giderek scooter’da yeni dönem başladı.


09:36:56 | 2022-08-20



Haberi Sesli Dinle

Büyük şehirlerin kalabalıklaşmasıyla ulaşım tercihleri de artmaya başladı. Son bir yılda scooterların yaygınlaşması şehir trafiğinde ve hava kirliliğin önüne geçiyor. Karbon emisyonlarını yüzde 90’a kadar düşürme imkanı sunuyor. Ancak bu durum scooter kazalarını da beraberinde getirdi. Bu yüzden Karayoları Trafik Yönetmenliği tarafından kazaların önlenmesi için yeni kurallar yürürlüğe girdi. Taksiciler ise trafikte tehlikeli anların yaşandığını belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan taksi şoförü Feyzullah Uysal, scooter kullanıcıları genelde gençler olduğunu ve yollarda acemice hareket ettiklerini belirtti. Uysal, trafikte daha önce başına gelmediğini ancak başka bir arkadaşının scooter kullanıcısıyla çarpışma noktasına geldiklerini ifade ederek “Sokak başlarında kontrolsüz geçişleri oluyor. Daha dikkatli olmaları lazım. Bu kadar yaygın olmasını doğru bulmuyorum. Artık scooter kullandıkları için taksi, dolmuş ve minibüs tercihleri azalıyor” dedi.

MÜŞTERİLERİMİZ SCOOTER KULLANIYOR

Taksi şoförü Fikret İmre ise ters yönden ve ara yollardan gelmelerinin çok tehlikeli olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti.“Kör noktalar oluyor bu da kazaya sebep oluyor. Maddi anlamda etkisi oldukça fazla. Birçok noktadan müşterilerimiz artık scooter kullanıyor.” dedi. Vatandaşlar ise yeni kuralları yetersiz bulurken scooter kullanıcıların trafikte dikkatsiz olduklarını ifade etti.


ETİKET :