Geri

"Şifalı bitkileri hasta olmadan kullanın"

Kış mevsiminin şifalı bitkisi ıhlamura rağbet gösteren vatandaş, aktarların özel karışımlarını denemeyi de ihmal etmiyor. “Şifalı bitkileri hasta olmadan tüketmek lazım” diyen aktar İbrahim Çelikbilek, “Alışverişlerinizi eski esnaflardan yapın. Şifa bulayım derken, sağlığınızdan olmayın” diyerek de vatandaşlara uyarıda bulundu.

09:52:38 | 2023-12-14



Haberi Sesli Dinle

Erkan ŞEN

Havaların iyice soğumasıyla grip vakaları da çoğalmaya başladı. Vücut direncini artırmak adına çare arayan Bursalıların ilk durağı ise aktarlar...

Özellikle kış mevsiminin şifalı bitkisi ıhlamura rağbet gösteren vatandaş, aktarların özgün tariflerinden de edinmeyi ihmal etmiyor.

Vatandaşların güvenle alışveriş yaptığı aktarların başında gelen Bursa Baharat şubelerinde de hareketlilik oldukça fazla.

Bursa Baharat’ın Özlüce şubesi satış danışmanı İbrahim Çelikbilek, vatandaşların olmazsa olmazının ıhlamur olduğunu kaydederek,

“Ihlamurdan sonra ada çayımız da müşterilerimizin gözdesi. Kendi üretimimiz olan kış çayımız ise lezzetiyle ve vücuda olan faydasıyla önerdiğimiz ürünlerimizin başında gelmekte. Vatandaşlarımız genellikle hasta olduktan sonra ilgi gösterirler aktarlara maalesef. Önemli olan hasta olmadan bu şifalı bitkileri tüketmek. Bizim amacımız vatandaşın bağışıklığının güçlenmesine yardımcı olmak. Tekrardan altını çizerek belirtmek istiyorum: Hasta olmadan gelin” ifadelerini kullandı.

VİCDANLA CÜZDAN ARASINA SIKIŞAN MESLEK

İlaç kullanmak istemeyen birçok vatandaşın aktarlara giderek, çözümü bitkisel yollarla aramasını da doğru bulmadığını açıklamalarına ekleyen Çelikbilek,

“İnsanlarımızın öncelikle ilaç ve takviye gıdayı ayırt edebilmesi gerekiyor. Sağlığımız için elbette ilk adresimiz doktor olmalı. Vatandaşlar, bitkisel ürünleri bu mesleği yıllardır yapan aktarlardan alsınlar. ‘Alışverişlerinizi eski esnaflardan yapın’ diye de sıklıkla uyarıda bulunuyoruz. 3. ya da 4. nesil diye de adlandırırız biz bu güvenilir esnafları. Bursa’da çok sayıda aktar açıldığına şahit oluyoruz mesela. Denetimler sıklaştırılsın. Bu mesleği herkes yapamaz, yapmamalı. Ürünlerin pigmentlerini bilmek lazım; öyle her ürün birbirine karıştırılmaz. Maazallah insan zehirlenir. Şifa bulayım derken, sağlığınızdan olmayın. Vicdanla cüzdan arasına sıkışmış olan bu mesleği, bırakın da ustaları yapsın” değerlendirmesinde bulundu.


ETİKET :   bursaaktarşifalıbitkiıhlamur