“Taciz edilen demokrasimiz vesayetten kurtulsun”

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, TBMM Genel Kurulunda  Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığının 2024 yılı bütçeleri üzerine yaptığı konuşmasında Anayasa çağrısında bulundu.

MHP'li Atay'ın açıklaması şu şekilde:

"Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını idrak emenin gururunu yaşamanın yanında 21’inci yüzyıla Türk mührünü vurmanın azim ve kararlılığı içerisinde çalışıyoruz. Milletimizin bağrından çıkan serdengeçtilerin Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ortaya koydukları millî ruh, Türkiye Büyük Millet Meclisinde tecelli etmiştir. Yüce Türk milleti, esaretin prangalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi çaltısı altında paramparça etmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi demokrasi demek, hürriyet demek, istiklal demektir. Bu millî ruh, yüz yıl önce demokrasimizi cumhuriyetle taçlandırmış, maziden atiye sönmeyecek bir hürriyet ateşi yakmıştır. Gazi Meclisimiz Kurtuluş Savaşı’nı bizzat yöneten bir Meclistir. Keza 15 Temmuzda millî iradenin gasbına yeltenen hainlerin ilk hedeflerinden biri, yine, Gazi Meclisimiz olmuş fakat Türk milleti destansı bir direnişle onlara geçit vermemiştir. Bu yönüyle de bakıldığında binlerce yıllık devlet geleneğimizde Türkiye Büyük Millet Meclisinin yeri müstesnadır çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi yüce Türk milletinin özüdür. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Devlet Bahçeli Beyefendi’nin liderliğinde çalışmalarımızı bu bakış açısıyla yapıyoruz. Türk milletinin huzuru, refahı ve barış içinde dünyada yaşaması, adaletin öncüsü olması için çalışmaya devam edeceğiz. Binlerce yıllık devlet bilinci, yüz yıl önce bir çınar dikmiş, ilk yüzyılda köklerini sağlamlaştırmıştır, artık dalları ve gövdesiyle serpilip azmimizi geleceğe taşıyacak, mazlumları kucaklayacaktır. Milletvekilleri olarak çalışma azmimizin kaynağı milletimizin bize güveni ve Türk Yüzyılı’nın inşa sürecinde görev alma heyecanımızdır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve liderimiz Sayın Devlet Bahçeli tarafından kurulan Cumhur İttifakı milletimizden teveccüh görmüştür. Destansı bir direnişin ardından milletin bağrından çıkan bu ittifak marifetiyle Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemine geçilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Türk Yüzyılı için hazırlanırken ağırlıklarından kurtularak hız kazanmaya başlamıştır. Bu hızlanma süreci devam etmekle birlikte, sivil ve millî anayasayla taçlandırılmalıdır. 12 Eylül 1980 darbesi üzerinden geçen kırk üç yıllık süreçte 28 Şubat postmodern darbeyle, 28 Nisan e-muhtırayla, 15 Temmuz darbe girişimiyle sürekli taciz edilen demokrasimiz her türlü vesayetten kurtulmalıdır. Yeni yüzyılımıza girerken ilk yapmamız gereken iş, darbe anayasasını tadil etmeyi bir tarafa bırakıp en geniş uzlaşı zemininde yapılacak bir anayasayı ortaya koymaktır. 1987 yılından itibaren siyasetin gündeminde devamlı bulunan 1982 Anayasası, 19 defa 184 ayrı konuda yapılan değişikliklerle yaramıza merhem olamayacağı zaten anlaşılan bir anayasadır, bu değişiklikler Anayasa'mızın yetersizliğini ortaya koymaktadır. Ülkemizin kuruluşunun temel felsefesine uygun, toplumda en geniş katılımla oran bulacak şeffaf bir anayasa milletimizin milletvekillerimize vermiş olduğu bir görevdir. Bu görev bilinciyle, Milliyetçi Hareket Partisi olarak Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in öncülüğünde Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 100 maddelik anayasa teklifimizle anayasa değişikliğine hazırız."

 

 

Kaynak: turkgun.com